Hoppa till huvudinnehållet

Utesluter inte comeback för Åslund och Björklund: ”Inga bakslag sedan igår”

Publicerad:
Per Åslund kan komma att göra comeback mot Luleå ikväll.
Per Åslund kan komma att göra comeback mot Luleå ikväll. Foto: FREDRIK KARLSSON

Tomas Mitell stod vid sidan av isen och tittade på när hans mannar hade matchvärmning inför Luleådrabbningen. På isen fanns både Per Åslund och Henrik Björklund. Kan det bli en comeback redan ikväll?

– Vi stämmer av med medical efter värmningen men vi har inga bakslag på dem sedan igår, säger FBK-coachen.

SUPERLIVE: Senaste nytt om Färjestad inför och i SHL-slutspelet

Michael Lindqvist är tillbaka i spel, liksom Marcus ”Lilliz” Nilsson. Oscar Lawner missar kvällens match, liksom August Tornberg. Backen är fortsatt borta på grund av personliga skäl.

Frågan är om Per Åsund eller Henrik Björklund - eller till och med båda - är uttagningsbara inför kvällen. De var båda på is på värmningen och tränade för fullt på måndagen.

– Det är frivillig is så man kan inte läsa ut något av det här, säger Mitell. Tornberg spelar inte, så det blir samma backsida som sist som skötte sig bra.

Han vill inte lova någon comeback för Åslund och Björklund ikväll, men att status inte försämrats sedan gårdagen i form av bakslag är givetvis glädjande för alla FBK-fans.

Och något rakt negativt besked i stil med Lawners och Tornbergs, gavs inte heller.

– Vi stämmer av med medical efter värmningen men vi har inga bakslag på dem (Åslund och Björklund) sedan igår, säger Tomas Mitell.

Storpublik väntar i afton, över 7500 biljetter har sålts.

– Det blir kul med mycket folk igen, jag måste säga att fansen har varit grymma. Vi hoppas på grymt stöd i slutspelet också. Det var en häftig resa i fjol, och vi hoppas att publiken sluter upp i år igen.

Artikeltaggar

August TornbergFärjestad BK HerrHenrik BjörklundIshockeyLuleå HockeyMichael LindqvistPer ÅslundSportTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.