Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningar nära pallen i stafetter

Publicerad:
Emma Nilsson, Bore, ingick i stafettlaget som var nära en pallplats.
Emma Nilsson, Bore, ingick i stafettlaget som var nära en pallplats. Foto: Bengt Sundler

Värmländska skidskyttar var inblandade i båda de svenska lagen som tog fjärdeplatser och var nära pallen i stafett i IBU-cupen på lördagen.

Cupen under världscupen har haft dubbeltävlingar under två veckor i Canmore i Kanada och avslutades med mix- och singelmixstafetter.

I den förstnämnda åkte Simon Hallström, Lima, Oskar Brandt, I2 i Karlstad, Emma Nilsson, Bore från Torsby, och Johanna Skottheim, Lima, till sig en fjärdeplats, knappt nio sekunder från tredjeplatsen, som Frankrike tog. Norge vann före Tyskland.

Hallström inledde tungt med en straffrunda och växlade som elva till Oskar Brandt, som bara behövde två extraskott för att få ner alla prickarna och förde upp Sverige till femte plats. Han hade andra åktid på sträckan.

Emma Nilsson fortsatte sköt lika bra, åkte också fort (fjärde åktid totalt av damerna) och tog upp blågult till tredje plats.

Johanna Skottheim missade bara ett av sina tio skott, men passerades på spurtvarvet av fransyskan Gilonne Guigonnat.

Viktor Brandt på plats i Kanada.
Viktor Brandt på plats i Kanada. Foto: Privat

I singelmixlaget ingick Viktor Brandt, I2, och Ella Halvarsson, Östersund.

Viktor fick en straffrunda på första sträckan, men i övrigt både sköt och åkte båda bra.

Efter Halvarssons första sträcka och en bit in på Brandts andra låg Sverige tvåa, men passerades till slut av tre lag. Norge vann klart, före Österrike och Frankrike. Sverige var 25 sekunder från pallen.

Artikeltaggar

Emma NilssonFrankrikeI2IBU-cupenJohanna SkottheimLimaNorgeOskar BrandtSimon HallströmSkidskytteSportStafettViktor Brandt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.