Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad comeback för Kristoffersson: ”Så bra det kunde bli”

Publicerad:
Johan Kristoffersson gjorde rallycomeback och kom fyra i Numedalsrallyt.
Johan Kristoffersson gjorde rallycomeback och kom fyra i Numedalsrallyt. Foto: Terje Hansen Tytlandsvik

Ole Christian Veiby vann och Johan Kristoffersson blev fyra i rallycomebacken i norska mästerskapstävlingen Numedalsrallyt på lördagen.

– Jag kan inte vara annat än nöjd, säger Kristoffersson.

Kristoffersson motorsport hade onekligen en framgångsrik helg i det sju specialsträckor långa rallyt, den andra deltävlingen i NM.

– Ole Christian satte ribban högt direkt och Johan imponerade efter att ha varit borta från rally så länge, summerar stallchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande. Han nådde själv målet med startfältets äldsta bil.

Ole Christian Veiby, med Jonas Andersson som kartläsare, och Johan Kristoffersson, tillsammans med Johan Johansson, rattade varsin Volkswagen Polo GTI R5.

Veiby dominerade, tog fyra sträcksegrar, och vann till sist med 19 sekunder före Eyvind Brynildsen. Johan Kristoffersson delade segern på tredje sträckan och gick då upp på andra plats, men blev alltså fyra i mål, elva sekunder från pallen.

– Jag var här för att komma i tävlingsmode och få fart i kroppen inför Extreme E nästa helg. Så sett blev det absolut så bra det kunde bli. Jag kan inte vara annat än nöjd.

Tommy Kristoffersson i sin gamla Volvo.
Tommy Kristoffersson i sin gamla Volvo. Foto: Terje Hansen Tytlandsvik

Lite längre ner i resultatlistan parkerade Tommy Kristoffersson och Per Andersson i sin Volvo 140.

– Jag tycker vi har stått på bra, även om vi inte har hängt med de snabbaste i klassen, men vi hade å andra sidan startfältets i särklass äldsta bil, påpekar Tommy.

Artikeltaggar

Extreme EJohan KristofferssonMotorsportOle Christian VeibyRallySportTommy Kristoffersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.