Hoppa till huvudinnehållet

Lillån upp i topp efter seger

Publicerad:
Lillån IBK vann mot IBK Sala

Lillån är nu serieledare i division 1 Region Svealand dam i innebandy efter vändning och seger, 8-2 (0-1, 3-1, 5-0), hemma mot IBK Sala. Lillån leder serien en poäng före GS 86. IBK Sala ligger på elfte plats i tabellen.

– En stor eloge till Sala som knappt fick ihop lag men som ändå tog sig till Örebro och ställde upp för match. Matchen var jämn inledningsvis men vi tog över mer och mer när Sala tröttnade och i sista perioden så rann det iväg lite. Plus till alla våra unga tjejer som är uppe och får känna på division I-nivån, otroligt kul att se deras inställning och brist på respekt när de möter äldre spelare. Framtiden ser ljus ut, kommenterade Lillåns tränare Anders Granlund.

IBK Salas tränare Stefan Ekström tyckte till om matchen:

– Vi orkade inte riktigt hålla ihop spelet på samma sätt som de första två perioderna. Vi testade tre tjejer från division 3-laget och de gör det bra; men det är ändå ett stort steg och annat tempo både med och utan boll. Allt går så mycket fortare och varje detalj i spelet blir viktig. Men som sagt, de gör det bra och de ordinarie tjejerna krigar på som vanligt.

Segern var Lillåns åttonde på de senaste tio matcherna.

IBK Sala tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Malin Guldbacke framspelad av Elvira Bernhardt.

IBK Sala gjorde 0-2 genom Sandra Ekström-Rönnerfjäll efter 2.49 i andra perioden.

Lillån vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-2 till 3-2.

I tredje perioden var Lillån starkast och gick från 3-2 till 8-2 genom två mål av Nadin Aldeeb, ett mål av Tilde Jägergård, ett mål av Stina Wilander och ett mål av Maya Djordjevic Aslaksen och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 01.24 kvar att spela.

Lillåns Nadin Aldeeb gjorde tre mål och Stina Wilander gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

På lördag 11 mars 15.00 spelar Lillån borta mot Surahammar, och IBK Sala hemma mot Karlstad IBF U.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandIBK SalaIdrottshusetInnebandyLillån IBK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.