Hoppa till huvudinnehållet

Ingen ny skräll av Kils AIK – säsongen är över: ”I dag gjorde vi en bra match”

Publicerad:
Kils AIK:s säsong tog slut i andra playoffrundan mot Falu IF som vann serien med 2–1 i matcher. Arkivbild.
Kils AIK:s säsong tog slut i andra playoffrundan mot Falu IF som vann serien med 2–1 i matcher. Arkivbild. Foto: Carolina Schützer

Kils AIK bortaföll med 3–7 i den avgörande playoffmatchen mot Falu IF och Kils säsong är med andra ord över.

– I dag gjorde vi en bra match, konstaterar Kilstränaren Martin Persson.

Hockeytvåanlaget Kils AIK säkrade avancemang till playoff i sista grundserieomgången och Kil skrällde sedan i första playoffrundan när laget slog ut IFK Arboga med 2–1 i matcher.

I andra playoffrundan mot Falu IF gick Kil upp till 1–0 i matcher genom onsdagens hemmaskrällseger med 5–3. Kil behövde alltså endast ytterligare en triumf för att slå ut Falu och inkassera en plats i kvalserien till hockeyettan. Men i helgen blev det dubbla bortaförluster med 3–9 i lördags och 3–7 i söndagens avgörande batalj.

Kil förlorade alltså med 1–2 i matcher.

– I lördags kom vi inte upp i normal nivå. Jag vet inte om vi underskattade Falu efter segern i första playoffmatchen i onsdags, eller vad det var. Vi var inte riktigt med från start i match två i lördags och Falu ville mer där, säger Kils huvudcoach Martin Persson och fortsätter:

– I dag gjorde vi en bra match. Vi gjorde det minst lika bra (som Falu) men hade lite oflyt med studsarna och lite domslut och så som gick emot oss. Vi tog även många utvisningar i båda matcherna och blev det tufft.

– Falu är ett ganska bra lag som spelar med relativt bra fart och under säsongen är det den typen av lag som vi har haft lite problem med. Vi gjorde en väldigt bra match mot Falu på vår hemmaplan och Falu verkar vara starkare på sin hemmaplan.

Hur skulle du summera er säsong som helhet?

– Vi tog oss till playoff efter vinst i sista grundseriematchen så allt nu har egentligen varit en bonus. Så när vi summerar har vi gjort en bra säsong. Det går inte att säga något annat även om ingen av oss i laget känner så just nu. Men jag hoppas att alla i laget gör det om någon dag, konstaterar Persson och tillägger:

– Det hade varit kul att få möta Forshaga i kvalserien kan man säga. Det hade varit en härlig kvalserie med tre värmländska lag.

Mål lördag, Kil: Elias Samell, William Flodin, Lucas Danielsson.

Mål söndag, Kil: Andreas Jahnke, William Flodin, Lucas Danielsson.

Artikeltaggar

Falu IFFalunHockeyettanHockeytvåanIFK ArbogaIshockeyKils AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.