Hoppa till huvudinnehållet

Storseger för Lysvik hemma mot Åmål U

Publicerad:
Lysvik IBF herr vann mot Åmåls IBK
Lysvik IBF herr vann mot Åmåls IBK

Lysvik hade en riktig målfest när man besegrade Åmål U hemma i Sparbankshallen i division 4 Värmland västra herr i innebandy. Lysvik vann med hela 17-6 (5-3, 7-1, 5-2). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Åmål U vann med 10-2.

– Vi gör en fantastisk bra match då vi spelar en trygg och enkel innebandy. Jag tycker vi äger matchens bollinnehav och spelar runt på alla våra fem spelare. Åmål ska även ha en eloge som åker till Sunne för att spela match med åtta spelare, tyckte Lysviks tränare Linus Edvardsson, efter matchen.

Det betyder att Lysvik äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på fyra förluster i rad.

I första perioden var det Lysvik som var starkast. Laget vann perioden med 5-3.

Lysvik hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.05 genom Johan Hagelin, och gick upp till 10-3 innan Åmål U svarade.

12-4 blev det till slut för Lysvik.

Lysvik hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.24 genom Oskar Hedström, och gick upp till 14-4 innan Åmål U kom tillbaka och reducerade till 14-6.

Innan matchen var över hade Lysvik gjort hela 17-6.

Oskar Hedström gjorde tre mål för Lysvik och spelade dessutom fram till tre mål, Henrik Olsson stod för ett mål och tre assists, Johan Hagelin gjorde fyra mål, Emil Örnborg gjorde två mål och två målgivande passningar, Simon Larsson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Herman Utter gjorde ett mål och tre målgivande passningar. Åmål U:s Marcus Bertilson gjorde två mål och ett assist, Mattheus Thorin gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Noah Sandin gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Lysvik har en seger och fyra förluster och 39–52 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åmål U har två vinster och tre förluster och 34–42 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Lysvik på sjätte plats i tabellen, och Åmål U är på femte plats.

På lördag 11 mars 12.00 spelar Lysvik borta mot Sunnanå U, och Åmål U hemma mot Åmotfors.

Artikeltaggar

Åmåls IBKDivision 4 Värmland västraInnebandyLysvik IBF herrSparbankshallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.