Hoppa till huvudinnehållet

Stor förvirring kring p-husets öppettider: ”Rädd att bli instängd”

Publicerad:
Flera personer har haft svårt att förstå när parkeringshuset är öppet och vad det egentligen innebär när det är stängt.
Flera personer har haft svårt att förstå när parkeringshuset är öppet och vad det egentligen innebär när det är stängt. Foto: Felix Hall

Flera personer har svårt att förstå öppettiderna för Duvans parkeringshus i Karlstad och vad som gäller för när man kan gå in och hämta sin bil. Buden är många och informationen motsägande.

– Vi vågade inte gå in där med risken att bli instängda, säger Anna Wall som bor i Karlstad.

Anna Wall hade varit på Scalateatern med sina två kompisar. De hade parkerat sin bil i Duvans parkeringshus i Karlstad. Efter teaterbesöket tog vännerna en sväng till en restaurang och när klockan började närma sig 23 på kvällen uppstod frågan som inte var helt lätt att besvara. Nämligen:

När stänger egentligen parkeringshuset?

– Vi började googla för att ta reda på det och på APCOA:s sida så står det att det på plan 3-5 är öppet dygnet runt, säger Anna Wall.

Men på parkeringshuset står det något annat.

– På den stora skylten stod det att parkeringshuset var öppet mellan 06-23. När vi ryckte i dörren så var den stängd. Det var dock öppet bilvägen, men vi vågade inte gå in där med risken att bli instängda.

Mer förvirring. Bredvid parkeringshusets entrédörr sitter en skylt där det står att parkeringshuset är öppet mellan 05.30-23. Alltså inte 06-23 som går att läsa på Duvanhusets hemsida. Framöver kommer parkeringshuset ha öppet 05.30-23, enligt fastighetsägaren.
Mer förvirring. Bredvid parkeringshusets entrédörr sitter en skylt där det står att parkeringshuset är öppet mellan 05.30-23. Alltså inte 06-23 som går att läsa på Duvanhusets hemsida. Framöver kommer parkeringshuset ha öppet 05.30-23, enligt fastighetsägaren. Foto: Felix Hall

På Galleria Duvans egna sida kan man läsa att: ”I Galleria Duvan kan du parkera alla dagar mellan klockan 6-23.”

Fastighetsägaren svarar

Sedan 2016 äger Stadsrum Fastigheter parkeringshuset. Mats Toso är marknadsområdeschef för Karlstad på fastighetsbolaget och han har varit i samtal med vdn på APCOA.

– Nu har jag dubbelkollat åt alla håll här, så att jag inte har fel i det jag säger, säger han och fortsätter:

– Det är 6-23 som gäller. Därefter ska det egentligen vara stängt men vi har haft lite problem med bommarna i parkeringshuset ett tag. Detta är något vi håller på att åtgärda. Så om man står i garaget och inte hämtat ut bilen innan 23, då tickar det på och man kan sen inte hämta ut den förrän klockan 06.

Anledningen till att man har kunnat köra ut bilen trots att garaget egentligen varit stängt har alltså varit trasiga bommar.

– Bommarna har inte gått att stänga ordentligt. Vi ska laga dom, men saker tar lite längre tid, det är svårt att få fram reservdelar. Så fort vi har det så löser vi det.

Fastighetsägaren har också nyligen bett parkeringsbolaget om att få utöka öppettiderna.

– Vi vill öppna klockan 05.30 på morgonen, det är ett önskemål från hotellet bland andra.

Men trots att parkeringshuset är stängt mellan 23-06 skriver ju APCOA på sin hemsida att det också är öppet dygnet runt?

– Ja, de menar att bilen kan stå där dygnet runt, säger Mats Toso.

Artikeltaggar

ÅtgärderBostad och byggenDuvanhusetHandelKarlstadParkering

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.