Hoppa till huvudinnehållet

Eldsjälen bakom Gammelvala tar över Coop-butiken: ”Mer en livsstil”

Publicerad:
Peter Andersson blir ny butikschef på Coop Vikene.
Peter Andersson blir ny butikschef på Coop Vikene. Foto: Pressbild

Brunskogsprofilen Peter Andersson blir ny butikschef på Coop Vikene.

– Det ska bli jättespännande att återvända till butik, säger han i ett pressmeddelande.

Peter Andersson har efter ett antal år i administrativ tjänst inom Coop Värmland valt att återvända till butiksvärlden. Han kommer bli ny butikschef på Coop Vikene.

Peter känner väl till bygden, bland annat som aktiv inom Brunskogs hembygdsförening och som en av eldsjälarna bakom Gammelvala, där han kanske är mest känd som auktionist.

– Även om det blir en del nytt att lära sig ska det bli jättespännande att återvända till butik. Speciellt när det handlar om butiken i hembygden är detta en chans som jag inte vill missa, säger Peter i ett pressmeddelande.

Han har genom åren haft en rad olika roller inom Coop Värmland där han började 1985. Han har jobba som köttmästare och butikschef innan han började som inköpare.

I pressmeddelandet skriver Coop Värmland att Coop Vikene är en av många landsbygdsbutiker som genom åren brottats med försäljnings- och lönsamhetsproblem. Men de senaste åren har utvecklingen vänt – mycket tack vare att bygden slutit upp bakom butiken vilket resulterat i uppfräschningar av butiken samt en satsning på nya bensinpumpar.

– Att jobba som lanthandlare är mer en livsstil än ett jobb. Vi jobbar tätt intill våra kunder och vi försöker alltid hjälpa till med det mesta. Butiken betyder så mycket för en bygd som Brunskog. Jag hoppas därför bidra till en fortsatt hög köptrohet bland de boende runtomkring, säger Peter.

Anneli Borg Lundgren, vd på Coop Värmland, berättar att de fortsatt kommer satsa på butiker på landsbygden:

– Mitt hjärta klappar för Värmland och inte minst för våra butiker i landsorten. Under förra året gjorde vi miljoninvesteringar i våra butiker i Sysslebäck, Högboda och Lesjöfors. Vi tror på att hela Värmland ska leva, och det ska bli spännande att följa Peter och hans medarbetare i Coop Vikene, säger hon.

Peter kommer att börja sin nya tjänst i Vikene under våren.

Anneli Borg Lundgren.
Anneli Borg Lundgren. Foto: Pressbild

Artikeltaggar

BrunskogButikerCoopCoop VärmlandGammelvalaHandelPeter AnderssonVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.