Hoppa till huvudinnehållet

Våren dröjer – kallare luft på väg in över Värmland

Publicerad:
Vårens ankomst dröjer i Värmland.
Vårens ankomst dröjer i Värmland. Foto: Lena Richardson

Det varma och soliga vintervädret har säkert fått många värmlänningar att längta efter våren. Men den ser ut att dröja ett tag till – i början på nästa vecka kan det bli mer än 15 minusgrader på flera håll.

Enligt SMHI är våren här den första dagen av sju i rad med en dygnsmedeltemperatur på över noll grader. Det har inte inträffat än, och det lär dröja åtminstone några veckor till.

Redan till helgen blir det minusgrader i länet, men på måndag och tisdag blir det rejält kallt. I södra delarna av Värmland ser det ut att bli runt tio grader kallt på flera håll. Men uppe i Höljes i norr kan det enligt SMHI bli -19.

Även förra året var våren lite sen, då kom den först i mitten av mars. Under 2021, 2020 och 2019 var det meteorologisk vår redan i mitten av februari i södra Värmland.

I år har våren redan kommit på flera håll i södra och västra Sverige – Skåne, Halland, Blekinge, Bohuslän, Öland, Gotland, samt på vissa delar av östkusten.

Artikeltaggar

SMHISolVäderVärmlands länVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.