Hoppa till huvudinnehållet

Rekryteringen av kommundirektör i Kil tog nästan ett år

Publicerad:
Ola Mossberg föreslås bli ny kommundirektör i Kil.
Ola Mossberg föreslås bli ny kommundirektör i Kil. Foto: Hans-Åke Henriksson

Rekryteringen av en ny kommundirektör i Kil tog nästan ett år.

Nu föreslås vd:n för Kils Energi, Ola Mossberg, 42.

Hans månadslön blir 92 000 kronor.

Den 7 mars kommer kommunstyrelsen föreslå Ola Mossberg, 42, från Värmskog som ny kommundirektör i Kil med en lön på 92 000 kronor.

Mossberg är för närvarande vd för Kils Energi, Kils återvinning samt Kils stadsnät och var tidigare elnätschef på kommunala Teknik i väst i Arvika och Eda.

– Jag har tackat ja och ser fram emot att bli kommundirektör i Kil. Läget med goda kommunikationer, fina livsmiljöer, ett rikt förenings- och näringsliv ger goda förutsättningar för fortsatt utveckling, säger han i ett pressmeddelande.

Två jobbannonser ute

Rekryteringen, som sköttes av sex politiker i kommunstyrelsen, har tagit nästan ett år. Två jobbannonser har varit ute, i april och november, där 27 respektive 47 ansökningar kom in.

– Efter första annonsen fick nio-tio personer göra tester och vi tog ut fyra för intervju. Tre kom och sen hoppade en av så det blev för tunt underlag. Då bestämde vi oss för att avbryta processen och ta upp den igen efter valet. Vid andra annonsen svarade 40 mot kravprofilen. Vi lärde oss under resan hur vi skulle jobba för vi har inte rekryterat en kommundirektör på 20 år, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (S).

Tidigare kommundirektören Jan-Olov Ragnarsson, 68, gick i pension vid årsskiftet efter 20 år på posten.

Ola Mossberg.
Ola Mossberg. Foto: Hans-Åke Henriksson

Läs mer:

Artikeltaggar

Anders JohanssonArbeteArvikaÅtervinningEdaJan-Olov RagnarssonKilKils kommunKommunstyrelsenMiljöPensionRekrytering

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.