Hoppa till huvudinnehållet

Passningen inför heta rivalmötet: ”Ville väl möta tuffast tänkbara”

Publicerad:
Jonas Johannesson (mitten) och hans Munkfors är redo att ta sig an Grums i playoff 2.
Jonas Johannesson (mitten) och hans Munkfors är redo att ta sig an Grums i playoff 2. Foto: HP Skoglund

Nu är det dags för playoff 2.

I ena matchserien väntar en het helvärmländsk duell mellan Munkfors och Grums.

– Det är uppdukat för en riktig hockeyfest, säger IFK-forwarden Jonas Johannesson.

Hoppet om att ta sig till hockeyettan lever för tre värmländska lag.

Detta efter att såväl Munkfors som Grums och Kil vunnit respektive playoff-serie och därmed kvalificerat sig till runda två.

En runda som också den avgörs i en matchserie bäst av tre.

Och där gör Kil upp med Falu IF samtidigt som Grums och Munkfors drabbar samman i vad som på förhand ser ut att bli en tillställning fylld av prestige.

– Helt perfekt! Det är två bra lag som satsar uppåt så det lär bli en jämn och tajt matchserie. Väldigt roligt att vi blev valda av dem, säger Jonas Johannesson.

Är du förvånad över att Grums valde er?

– Nja, eller jo, lite ändå. Men de kanske tyckte det var långt att resa till andra stället (Valbo) eller så ville de väl bara möta tuffast tänkbara direkt. För så är det ju; ska man gå hela vägen måste man kunna slå alla lag, säger Johannesson.

Vad gäller inbördes möten denna säsong står det 2–2.

Vid varje tillfälle har det varit hemmalaget som dragit längsta strået – och precis som IFK-forwarden tror även Oliver Johansson, Grums, på en tajt historia.

– Med tanke på rivaliteten mellan klubbarna så lär ingen vilja tumma på något. Det känns som att det kan bli riktigt roliga matcher och mycket publik, säger han.

Vad är det som talar för att ni ska gå vinnande ur matchserien?

– Jag tycker att vi har ett bättre lag nu än när vi mött Munkfors tidigare under säsongen. Vi har förbättrat många småsaker i spelet och blivit bättre på att kunna spela på resultat, säger Oliver Johansson.

Oliver Johansson gör sin första säsong i Grums och står noterad för 20 (10+10) poäng på 31 matcher.
Oliver Johansson gör sin första säsong i Grums och står noterad för 20 (10+10) poäng på 31 matcher. Foto: Tommy Andersson

Å andra sidan ska även Munkfors ha steppat upp på sistone.

Jonas Johannesson tycker att han märker stor skillnad sista månaden, att gruppen verkligen kuggat i och att det är det som blir avgörande.

– Ska jag vara ödmjuk så säger jag att vi vinner med 2–1 i matcher, skrattar han.

Som extra tändvätska nämns lappen – den så kallade matchplanen – som Grums glömde i omklädningsrummet i samband med förra mötet.

Däri stod bland annat att “#14 JoJo tror han är guds gåva till hockeyn”.

– Att det läggs extra mycket fokus på en enskild spelare sådär ser jag bara som något positivt. Det måste betyda att jag har gjort något bra, säger Johannesson.

Artikeltaggar

Falu IFGrums IKHockeyettanHockeytvåanIFK MunkforsIshockeyJonas JohannessonKils AIKOliver Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.