Hoppa till huvudinnehållet

Över 30 döda i tågkrasch i Grekland

Publicerad:
Minst tre av de urspårade vagnarna brinner.
Minst tre av de urspårade vagnarna brinner. Foto: Vaggelis Kousioras/AP/TT

Minst 32 personer har omkommit och 85 personer har skadats då ett persontåg kolliderade med ett godståg i närheten av staden Larissa i Grekland strax innan midnatt mot onsdagen.

Flera tågvagnar har spårat ur och minst tre av dem har brunnit. Räddningstjänsten söker efter människor som befaras vara instängda i vagnarna.

– Insatsen för att få loss instängda människor pågår under svåra förhållanden, säger brandkårens talesperson Vassilis Varthakoyiannis.

– Majoriteten av passagerarna har förts i säkerhet, tillägger han.

350 ombord

Cirka 350 passagerare var ombord på passagerartåget från Aten till Thessaloniki, enligt tågoperatören Hellenic train.

– Det var en mycket kraftig kollision. Det här är en fruktansvärd natt, säger Costas Agorastos, regional guvernör i regionen Thessalien, till grekisk tv.

Omkring 150 brandmän och 40 ambulanser har deltagit räddningsarbetet, enligt den grekiska räddningstjänsten. Kranar har satts in för att lyfta bråte och de urspårade vagnarna och armén har kallats in för att hjälpa till, uppger grekiska myndigheter.

Militärsjukhus i beredskap

Kollisionen inträffade 13 mil söder om Thessaloniki och cirka 38 mil norr om huvudstaden Aten.

De två sjukhusen nära Larissa har gått upp i katastrofläge för att ta emot de många skadade, enligt räddningstjänsten. Militärsjukhus i Thessaloniki och Aten har också satts i beredskap.

"Vi har i nuläget inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar", skriver svenska UD:s presstjänst i ett mejl till TT.

Det är oklart vad som orsakat kollisionen.

(TT-AP-AFP)

Ett passagerartåg och ett godståg kolliderade natten mot onsdagen nära staden Larissa som ligger 38 mil norr om Aten.
Ett passagerartåg och ett godståg kolliderade natten mot onsdagen nära staden Larissa som ligger 38 mil norr om Aten. Foto: Vaggelis Kousioras/AP/TT

Artikeltaggar

AtenBeredskapFörsvarGreklandMyndigheterSjukhusThessalienVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.