Hoppa till huvudinnehållet

Helmersson efter tredje raka förlusten: ”Jäkligt surt”

Publicerad:
Johan Garpenlöv och Karl Helmersson.
Johan Garpenlöv och Karl Helmersson. Foto: Fredrik Narvelid

BIK Karlskoga har nu tre raka förluster i hockeyallsvenskan.

– Det känns jäkligt surt. Vi vill komma in med en bra känsla inför slutspelet, säger tränaren Karl Helmersson.

Så här summerade han matchen på presskonferensen:

– Vi kom inte ut på ett bra sätt. Djurgården vann fler närkamper och åkte mer skridskor. Dom tog tag i spelet på ett bättre sätt än vad vi gjorde. Vi kan inte spela en och en. Vi måste agera tillsammans. Allt eftersom gjorde vi det bättre och bättre. I den andra perioden fick vi även in en reducering. Vi kom in i matchen, säger Helmersson.

Och fortsätter:

– Efter vår kvittering stod matchen och vägde. När Djurgården gjorde 3–2-målet studsade det lite fram och tillbaka. Dom fick något att gå på och gjorde även fyran och sedan femman.

BIK saknade flera spelare till matchen.

– Om det hade varit slutspel hade alla killar spelat förutom Logan (Cockerill). Det är klart att vi är beroende av att ha alla tillgängliga. Det såg vi för ett par veckor sedan när vi hade folk tillbaka. Då var vi mycket mer jämna i spelet.

”Gick vi ner oss”

Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv summerade matchen så här:

– Jag tycker att vi kom ut bra och gjorde en bra förstaperiod. Vi hade flera spelare som inte spelat på ett tag så vi visste inte hur det skulle se ut. De kom in bra i formationerna.

– I den andra perioden gick vi ner oss. Jag vet inte med hur många procent men...Det såg inte bra ut. Vi har pratat om att hålla en jämn och hög nivå men i den andra perioden var vi tillbaka i gamla synder.

– I den tredje så gick vi ner på tre kedjor och det fick vi bra effekt på. Det hände någonting i laget och vi fick utdelning till slut. Vi kunde springa ifrån på ett bra sätt. Det var en jämn match och sett till målchanser hade vi kunnat förlora. Jag är glad över att vi vann och att vi har en bra trend inför slutspelet.

Jesper Kokkonen besviken tvåmålsskytt: ”Måste starta bättre”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagIshockeyJohan GarpenlövKarl Helmersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.