Hoppa till huvudinnehållet

Grums vände och vann rond ett i playoff-rivalmötet med Munkfors: ”Rättvist”

Publicerad:
Hedi Fatnassi (nummer 54) gjorde matchvinnande 3–2-målet när Grums bortavann med 5–2 mot Munkfors med målvakten Gustav Klier.
Hedi Fatnassi (nummer 54) gjorde matchvinnande 3–2-målet när Grums bortavann med 5–2 mot Munkfors med målvakten Gustav Klier. Foto: Christer Sundström

Grums tog hem rond ett mot Munkfors efter att ha vänt 1–2 till vinst 5–2 på bortais.

– Att vi efter Munkfors mål till 2–1-ledning ganska snabbt fick in 2–2 var jävligt viktigt. Det tror jag avgjorde hela matchen, säger Grumstränaren Johan Erkgärds.

Det var uppdukat till hockeyfest i Munkfors Arena den här kvällen där 517 åskådare bänkat sig för att följa rivalmötet mellan hockeytvåan-gängen IFK Munkfors och Grums IK i vad som var första tillställningen i playoff 2 och det är bäst av tre matcher som gäller i jakten på att nå kvalserien till ettan.

Hemmalaget Munkfors öppnade första perioden bäst men Grumsmålvakten Hugo Holmström höll tätt och det var gästerna som gjorde första baljan på en kontring där Axel Lundqvist kom typ fri och överlistade hemmakeepern Gustav Klier. Efter 11.20 var det kvitterat till 1–1 där Adrian Davidsson fick ett utsökt skottläge i slottet och det missade han inte och 1–1 var ställningen efter en period där Munkfors vann skotten på mål med 13–8.

2–1 blev 2–4

Munkfors hade mycket puck även i inledningen på andra och i hemmapowerplay bombade Johan Berntsen in 2–1-ledning med ett tungt direktslagskott. Efter två perioder var det dock 4–2-ledning för gästerna. Grums Hedi Fatnassi gjorde 3–2-målet i spel fem mot tre och Simon Peteri 4–2 framspelad av Theo Johansson i en blixtsnabb spelvändning. Bortagänget vann även skotten i andra, som var mer känslofylld än första, med 15–6.

Fem mot tre

I början på tredje var det Munkfors som fick chansen i spel fem mot tre i nästan två minuter – men utdelningen uteblev. Peteri kom sedan i ett friläge för 5–2 för Grums men sköt över. Sebastian Lövgren gav sig sedan typ ett eget friläge och sköt då in 5–2 till gästerna vilket också blev slutresultatet i en match där Munkfors tog hem skotten med 30–29.

– Vi dödade av spelet i tre mot fem ganska bra, säger Grums huvudcoach Johan Erkgärds och fortsätter:

– Att vi efter Munkfors mål till 2–1-ledning ganska snabbt fick in 2–2 var jävligt viktigt. Det tror jag avgjorde hela matchen. De fick liksom inget att gå på utan vi kvitterade och blev bara bättre och bättre.

”Grums vann rättvist”

Munkfors huvudtränare Marcus Nilsson ger sin syn på onsdagsbataljen.

– Grums vann rättvist i dag. Vi kom inte alls upp i den nivån som vi vill, säger Nilsson och berättar vad som inte fungerade:

– Den här gången hade vi inte riktigt den här energin som vi behöver ha för att matcha Grums.

– Det ville sig inte i kväll men det är bara att ta nya tag till lördag.

Munkforsbacken Mattias Nilsson och Grumsforwarden Sebastian Lövgren.
Munkforsbacken Mattias Nilsson och Grumsforwarden Sebastian Lövgren. Foto: Christer Sundström

Ny tung seger för Kil

Kils AIK spelar också playoff 2 i en serie mot Falu IF och det är ett Kil som fortsätter att skrälla. Hemma i Sannerudshallen vann Kil kvällens första batalj med 5–3 inför 293 åskådare. Per Olofsson fixade 3–2-ledning för Kil efter 53.51 och Lucas Danielsson tillverkade 4–2 med cirka 1.30 kvar av tredje perioden och Danielsson gjorde även 5–2 i tom kasse.

– Matchen svängde lite fram och tillbaka. Vi ägde första perioden men hamnade i underläge. Men det var viktigt att vi kvitterade till 1–1 innan paus, konstaterar Kils huvudcoach Martin Persson:

– Andra perioden var Falus period. I tredje lyckades vi få in ett mål till 3–2 och då behövde Falu gå för det och då kändes det ganska lugnt. Spelmässigt kändes det ganska lugnt i tredje, det var bara när målet skulle komma för oss.

Match två i playoff 2 spelas på lördag.

Mål, Munkfors: Adrian Davidsson, Johan Berntsen.

Mål, Grums: Axel Lundqvist, Richard Jägermyr, Hedi Fatnassi, Simon Peteri, Sebastian Lövgren.

Mål, Kil: Lucas Danielsson 2, Daniel Kyrk, Johan Forsberg, Olof Persson.

Artikeltaggar

Falu IFGrumsGrums IK HockeyHockeytvåanIFK MunkforsIshockeyJohan BerntsenJohan ErkgärdsKils AIKMarcus NilssonMunkforsMunkfors ArenaSannerudshallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.