Hoppa till huvudinnehållet

Äntligen är den nya idrottshallen klar: ”Slutbesiktning på fredag”

Publicerad:
Efter konkursen upphandlades en ny entreprenör till bygget av den nya idrottshallen vid Ilandaskolan. Nu räknar kommunen med slutbesiktning på fredag.
Efter konkursen upphandlades en ny entreprenör till bygget av den nya idrottshallen vid Ilandaskolan. Nu räknar kommunen med slutbesiktning på fredag. Foto: Lisa Olaison

Turerna kring den nya idrottshallen vid Ilandaskolan har varit många och långa.

Företaget som först skulle bygga hallen gick i konkurs, vilket innebar att en ny entreprenör skulle upphandlas för att slutföra bygget.

– Men nu ser det äntligen ut att bli slutbesiktning på fredag, säger Pernilla Kortzon, kommunens projektledare.

Behovet av en ny idrottshall i Skåre har under många år varit stort och när projektet inleddes i september 2020 räknade man inte med att det skulle ta drygt två och ett halvt år innan den skulle stå klar.

Den ursprungliga entreprenören Byggtema försattes i konkurs av Örebro tingsrätt under våren förra året efter haft skulder hos Kronofogden på sammanlagt 15 miljoner.

– Det var inget vi kunde förutse. Det fanns inget att anmärka på när vi anlitade bolaget. Konkursen kom som en blixt från klar himmel, sa Pernilla Kortzon efter beskedet då.

Så här såg bygget av den nya idrottshallen ut för knappt ett år sedan.
Så här såg bygget av den nya idrottshallen ut för knappt ett år sedan. Foto: HP Skoglund

Efter konkursprocesser och förseningar samt upphandling av en ny entreprenör flyttades datumet när hallen skulle stå färdig fram till mars 2023.

Den nya entreprenören Kvarnverket har enligt Pernilla Kortzon inte haft några problem att bli klara till det nya datumet.

– Nej, allt har gått enligt den nya tidsplanen.

Även den initiala budgeten som sattes till 45 miljoner kommer att hållas.

– Ja, vi kommer att klara ekonomin.

Något invigningsdatum för den nya idrottshallen är inte satt.

– Kultur- och fritidsförvaltningen vill ha det lite längre fram i vår, säger Pernilla Kortzon.

Efter konkursen – då är nya idrottshallen klar: ”Håller oss inom budgeten”Sporthallsbygget i Skåre försenas av konkurs: ”En väldig otur”

Artikeltaggar

Bostad och byggenIdrottshallIlandaskolanKonkurserPernilla KortzonSkåreSkulder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.