Hoppa till huvudinnehållet

Säfflebo döms för sexuellt ofredande av flickor

Publicerad:
Säfflebon dömdes för sexuellt ofredande.
Säfflebon dömdes för sexuellt ofredande. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 45-årsåldern har blivit dömd för sexuellt ofredande efter att ha antastat två tonårsflickor utanför Medis i somras.

Händelsen inträffade i somras. Flickorna satt i gräset och pratade med en killkompis. Då kom den 45-årige mannen, som är bosatt i Säffle, fram till flickorna och började prata. Han sa att han skulle ligga med en av flickorna medan de andra skulle titta på. Han förolämpade också flickorna grovt.

Ungdomarna blev både upprörda och rädda och polisanmälde mannen som de tyckte var mycket obehaglig. Vid rättegången kunde de också peka ut mannen som dock nekade och sa att han aldrig befunnit sig på platsen vid tillfället. Ändå hade en av flickorna tagit en bild på honom.

Mannen erkände att det var han som var på bilden men sa att bilden var tagen på en annan plats och att byggnaderna som syntes på bilden inte finns i verkligheten. Tingsrätten tyckte inte den förklaringen var trovärdig.

Tingsrätten trodde inte heller på resten av mannens förklaring medan ungdomarnas vittnesmål bedömdes som helt trovärdigt. Tingsrätten dömde därför mannen för sexuellt ofredande till dagsböter på 2000 kronor. Han ska också betala skadestånd på 5000 till de båda flickorna.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSexuellt ofredande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.