Hoppa till huvudinnehållet

Maud från Hotell Romantik: "Folk är så jävla nyfikna"

Publicerad:
Maud Karlsdotter från Åmotfors ser tillbaka på sitt alp-äventyr i kärlekssåpan ”Hotell Romantik”.
Maud Karlsdotter från Åmotfors ser tillbaka på sitt alp-äventyr i kärlekssåpan ”Hotell Romantik”. Foto: SVT/Privat

Nu är den första säsongen av "Hotell Romantik" slut och nej, någon George Clooney hittade inte värmländska Maud Karlsdotter i alperna.

Men hon hittade vänskap och fick sitt livs bästa äventyr.

Det har varit en hel del skriverier om SVT:s kärlekssåpa "Hotell Romantik" där 28 singlar över 65 spenderar en vecka på ett hotell i alperna med förhoppning om att hitta kärleken. För Maud Karlsdotter, 74, från Åmotfors var tv-serien ett sätt att träffa nya människor och uppleva nya miljöer. Och hon hyste en längtan efter att hitta sin George Clooney bland de medverkande.

– Någon kärlek fanns jag inte, men jag har fått vänner för livet, börjar Maud Karlsdotter efter en hektisk dag på hotellet i Charlottenberg där hon jobbar i receptionen.

– Det är både dittan och dattan som ska göras. Fullt upp! Men jag är still going strong, säger hon med ett leende.

– "Hotell Romantik" var det bästa jag har gjort i hela mitt liv! Även om jag inte mötte någon George Clooney. Men jag sätter jättestort värde på den vänskap jag har fått med mig.

"Trevliga människor och aktiviteter i fantastisk miljö", så vill hon summera dagarna i alperna. Många har följt serien och i helgen – efter att det sista avsnittet sänts – kom nyheten att SVT gör en ny säsong med anledning av de höga tittarsiffrorna. Om Maud Karlsdotter var bekant för de flesta i trakten redan innan programmet, är hon numera något av en lokalkändis.

– Folk är så jävla nyfikna! "Har du någon ring på fingret än då, Maud?" får jag höra hela tiden. Det har varit en väldig uppståndelse, jag trodde inte att det skulle bli så stort. Men jag jobbar på ett hotell i en liten ort – alla känner mig. Det är väl kul att det hända något lite extra i Eda kommun också?

Maud Karlsdotter tillsammans med en ut SVT:s team under inspelningen av ”Hotell Romantik”.
Maud Karlsdotter tillsammans med en ut SVT:s team under inspelningen av ”Hotell Romantik”. Foto: Privat

”Många tycker jag var modig”

Det är naturligtvis inte bara lokalt i Värmland som intresset för henne har spirat.

– Jättemånga har skickat meddelande på Facebook och liknande. Många har jag plockat bort, man vet ju inte vad det är för killar. Jag är lite på min vakt.

Serien har mötts av både ris och ros.

– Men mest ros! Jag beundrar teamet bakom inspelningen. Kanske skulle programledarna ha varit lite äldre, jag vet några som tycker det. Sedan är det ju svårt att lära känna en människa på en vecka. Jag hade gärna sett att vi hade haft möjlighet att sitta ner och prata mer med varandra.

Nu startar inspelningen av en ny säsong. Har du något råd till de som funderar på att vara med?

– Många har sagt att de tycker att jag var modig som vågade. Men jag tog det som en rolig grej. Jag uppmanar alla att söka!

Hur är det med kärleken då?

– Jag är inte ute och dejtar så mycket. Jag har inte tid! Det är inte det viktigaste i livet, men det är klart det vore fint att träffa någon. Någon jag kunde resa och äta gott med.

Har du någon ny plan för hur du ska träffa din George Clooney?

– Det vet man aldrig. (stort skratt) Vi får se hur det blir i framtiden. Men jag har bjudit alla 28 deltagarna till hotellet. Hittills har 19 tackat ja. Det är en fantastisk vänskap! De ska bo här och så ska vi ha mat, dans och fest.

Lili & Susie och Rongedal: ”Skratta åt eländet när det går åt helvete”

Artikeltaggar

ÅmotforsCharlottenbergEda kommunFacebookGeorge ClooneyHotellKändisarKärlekMänskligtNöje/KulturSVTTVTV-serierVänskapVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.