Hoppa till huvudinnehållet

Åslund hoppas på att få lämna läktaren snart: ”Frustrerande att se från sidan”

Publicerad:
Per Åslund fanns med på isen vid fredagsträningen men är inte aktuell för spel riktigt än.
Per Åslund fanns med på isen vid fredagsträningen men är inte aktuell för spel riktigt än. Foto: FREDRIK KARLSSON

Först nio missade matcher och sedan en ny skada och fler missade matcher.

Under fredagen fanns Per Åslund med på is men han är inte redo för spel än.

– Det är verkligen en dag i taget. Vi får se om det blir comeback till veckan eller nästnästa, säger han till NWT.

Det var frivillig isträning som gällde för Färjestads spelare under fredagen och det var ganska glest på den ytan.

Per Åslund var med och det i vanlig träningsmundering, alltså ingen gul tröja som innebär att en spelare inte är tacklingsbar.

Spel mot Örebro på lördagen blir det inte, men på tisdag har det i alla fall gått två veckor sedan han tvingades att avbryta matchen mot Malmö. Den första prognosen som Färjestad kommunicerade ut då var att Åslund skulle bli borta i upp till två veckor.

Så frågan är när fansen kan få se Åslund i en match igen?

– Det är svårt att säga. Nu tar vi en dag i taget, det är verkligen så. Jag ska vara med på is även under lördagen så får vi se om det blir till veckan eller nästnästa vecka. Men det är skönt att vara på is och träna igen.

Frustrerande från sidan

Matchen mot Malmö den 14 februari var en comeback efter nio missade matcher men den varade bara i två perioder. När han inte finns med mot Örebro heller så är det fem nya matcher som Åslund har missat.

Det är alltid jobbig för skadade spelare att se sitt lag och inte få vara med på isen.

– Matchen mot Leksand var kul att se, det var en riktig krigarseger. Men det är frustrerande att se en match från sidan. Det är jobbigt men såklart kul när vi vinner.

Lär man sig något av att se matcher från sidan?

– Svårt att svara på men det är klart att man snappar upp lite smågrejer. Sedan vet jag inte om jag kommer att använda det. Det är skillnad på att se från sidan för man vet att på isen har man inte mycket tid på sig.

Det är inte lång tid kvar innan slutspelet drar igång. Känner du en stress över att hinna tillbaka tills att det roliga börjar?

– Stress och stress... men det är klart att ju tidigare ju bättre. Det har inte blivit så mycket spel de senaste sex veckorna och varje match är viktig. Men jag måste bli hel. Det är som sagt frustrerande att se från sidan men grabbarna gör ett väldigt bra jobb och krigar i varje match.

Hoppas på kul vår

Med många skador i laget har det inneburit att andra spelare har fått chansen att visa upp sig.

– Det är väldigt många som har klivit fram under den här perioden och växt och växt. Westfält har kommit in i det rejält och jag tycker att han är riktigt bra. Tomkins och Dennis gör det också riktigt bra. Joel tar steg för steg hela tiden... Ja, det är många och det är kul att se, säger Åslund.

Och han avslutar:

– Får vi tillbaka några gubbar och kommer i form ska det bli kul i vår!

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrIshockeyPer Åslund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.