Hoppa till huvudinnehållet

Mot Kristinehamn kom förlusten på länge för Lillån

Publicerad:
Lillån IBK förlorade mot Kristinehamns IBF
Lillån IBK förlorade mot Kristinehamns IBF

Lillån har varit imponerande stabilt senaste tiden i division 1 Region Svealand dam i innebandy, och hade inför matchen 13 matcher i rad utan förlust. Mot Kristinehamn på hemmaplan tog det dock stopp. 6-5 (0-2, 6-1, 0-2) blev segersiffrorna för Kristinehamn.

– Lite synd att vi inte orkar få in nån boll till på Kristinehamn. Vi startar matchen jättestarkt och leder med 3-0 i början på andra perioden sedan åker vi på några utvisningar och Kristinehamn är klart bättre än oss under denna delen av matchen. I sista perioden så gör vi ett försök och hämta igen deras ledning och lyckas nästan. Ett stort plus till våra unga juniorer som gjorde en kanoninsats, kommenterade Lillåns tränare Anders Granlund.

Kristinehamns tränare Viktor Nordmark tyckte så här om matchen:

– En bra match från vår sida, vi har delar av matchen som vi måste prata om. Men vi gör en väldigt bra andra som helt enkelt vinner matchen åt oss!

Lillån startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Nadin Aldeeb och Signe Wilhelmsson.

I andra perioden var det i stället Kristinehamn som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 1-6 och ställningen efter två perioder var 3-6.

I tredje perioden var det i stället Lillån som hade greppet. Laget vann perioden med 2-0 men Kristinehamn kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Noterbart är att Signe Wilhelmsson gjorde tre mål för Lillån och ett målgivande pass och Elsa Österdahl hade tre assists. Dessutom att Kristinehamns Linnea Nilsson gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Lillån har tre vinster, en oavgjord en förlust och 34–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kristinehamn har två vinster och tre förluster och 24–35 i målskillnad. Det här var Lillåns andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kristinehamns andra uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Lillån fortfarande i serieledning, ett poäng före GS 86, medan Kristinehamn är på tionde plats.

I nästa omgång har Lillån IBK Sala hemma i Idrottshuset, söndag 5 mars 17.00. Kristinehamn spelar hemma mot Surahammar lördag 4 mars 14.00.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandInnebandyKristinehamns IBFLillån IBK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.