Hoppa till huvudinnehållet

Recension: Första singeln från Håkan Hellströms nya album

Publicerad:
Låten ”Den här gången är det på riktigt” är ett vårtecken, skriver Mas Karin Gustafsson. Foto: Olle Kirchmeier

I sommar kommer Håkan Hellström till Mariebergsskogen i Karlstad och innan dess ska ett album släppas. Ett första smakprov kommer nu med singeln ”Den här gången är det på riktigt”. NWT:s recensent Mas Karin Gustafsson tycker till om den nya låten.

Håkan Hellström

”Den här gången är det på riktigt”

(Tro och tvivel)

Helt plötsligt verkar minusgraderna inte lika kalla och snön inte lika djup. Visst står även solen lite högre på himlen? Eller åtminstone värmer den lite mer?

12 000 biljetter släpps till Håkan Hellström i Karlstad: "Väntas högt tryck"

Det måste den ju göra nu när ett av de säkraste vårtecknen visar sig, nämligen att hela Sveriges sommarkung släpper nytt. Som vanligt känns det lånat från alla möjliga hörn av musikvärlden, till exempel Lobos ”I’d love you to want me”, men framförallt känns det som Håkan lånat friskt av sig själv.

För visst kan man ana melodin från bland annat ”En midsommarnatts dröm” fast i långsammare tempo? Kanske beror det på att Björn Olsson är med och körar.

Men vad gör det. Det här är glatt, fullt av framtidstro och en hyllning till kärleken och livet. Den kommande sommaren behöver ett soundtrack. Och visst behöver vi bli kära i livet igen.

Molly Hammar i Karlstad: ”Måste lära mig att hantera livet”

Artikeltaggar

Håkan HellströmKändisarKärlekKarlstadKonserterLOVMänskligtMariebergsskogenMusikNöje/KulturVårtecken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.