Hoppa till huvudinnehållet

Oliver Johanssons hetaste tips inför helgens V75-omgång

Publicerad:
Oliver Johansson ger sina bästa tips inför helgens V75 på Rommetravet.
Oliver Johansson ger sina bästa tips inför helgens V75 på Rommetravet.

Bergsåkers skrällfest förra helgen är lagd till handlingarna. Oliver Johansson vänder blad och ser fram emot en riktigt spännande V75-omgång på Romme. Häng på!

En, två, tre, fyra... nej - hela fem miljoner kronor delades ut på V75-spelet förra veckan.

Omgången blev inte alls lika greppbar som jag förväntade mig och Bergsåkers travbana förvandlades tydligen till ” Skrällåker” under lördagskvällen.

Hatten av till dom som hittade sju rätt men om spel hade varit lika enkelt som det låter, hade jag minst sagt varit miljardär vi det här laget. Jag tycker att vi vänder blad. Mot Borlänge, Dalarna och Rommetravet.

Rommes travbana har alltid varit lite speciell, enligt mig. Med sin fantastiska historia ligger den definitivt i toppen av att vara en av mina favoritbanor, all time.

Den ligger helt perfekt geografiskt och där hittar vi alltid tränare, kuskar och hästar ifrån samtliga delar av landet.

Avfarten till stallbacken är precis efter mållinjen vilket gör att hästarna kan få en extra boost under upploppsduellerna och med sin vinklade startbilsvinge är det inte alls lika negativt att ha ett startspår längre ut i banan.

Upploppet mäter upp till 205 meter och banan är känd för att leverera flera miljonutdelningar. Framförallt på V75.

Omgången till helgen ser otroligt rolig ut och trots att jag tycker Borlänge är kall som stad, skulle jag inte ha något emot att åka upp några timmar på lördag för att kika på trav.

Här kommer mina drag inför lördagens omgång.

V75-1

Ser klurigt ut och 3 Jello.W med Carl-Johan Jepson drar mycket streck. Hästen är klart sämre med vanlig vagn och i voltstart så kommer han tappa ifrån start.

En annan häst däremot som jag tror kommer prestera bättre är 9 Castor The Star. Fyraåringen tappade formen under hösten och selas nu ut i årsdebut. Trots det så är han tveklöst förstahästen här.

11 Enge Eros har fin form och är det roliga strecket på skrällfronten. Inledningen garderas.

Min ranking: 9-8-11-3

V75-2

Är mer skiktat och 1 Sandokan blir väldigt hårt betrodd här. Han satt fast med sparade krafter i den senaste starten men spåret kan bli en fälla och till den nuvarande procenten måste jag gardera.

3 Sultan Sea är en läcker travare som jag tror sitter i ledningen efter en bit. Han tar för sig mer och mer och kommer bli att räkna med framöver.

Ska vi strecka vidare tycker jag att 5 Kate River inte får nonchaleras. Magnus A Djuse skrällde förra veckan från bricka 12. Kanske kan han göra det denna veckan också tillsammans med Vincent Dana.

Min ranking: 3-1-5-12

V75-3

Här har jag omgångens bästa spik samt omgångens mest överspelade häst.

1 Click Bait gör comeback efter vila och jag tror ingen bli förvånad när han sitter i spets direkt.

Utifrån laddas 2 Chapuy som kommer göra ett ordentligt försök att ta sig förbi. Det är omöjligt, enligt mig och därmed steker vi Chapuy denna veckan som startar helt utan chans.

Utifrån kommer det laddas ordentligt och detta kommer gynna spiken 6 Four Guys Dream som är i toppform för dagen. Jag tror han kliver runt samtliga 400 kvar.

Min ranking: 6-1-4-7

V75-4

Kallblodsdivisionen kliver in på allvar.

5 Alm Randers fick sig en riktig genomkörare i den senaste starten. Segerprocententen är hög och till nuvarande procent är han intressant.

7 Kavaleren galopperade dubbelt senast men har haft väldigt enkelt att vinna lopp innan dess. Given.

13 Tekno Jerven spikades i lördags i brist på annat och kapacitetsmässigt så är denne överlägsen övriga. Vinner felfri nu istället?

Min ranking: 13-7-5-14

V75-5

Här ska vi koppla grepp och låsa på två. Bröderna Djuse är alltid i fokus när det vankas V75-tävlingar och det brukas plocka minst en seger var. Ibland fler än så.

Magnus A Djuse kör startsnabba 3 Kimi Di Quattro. Han satt fast med sparade krafter näst senast och det blev ett ruggigt stim på honom senast. Han är stabil och stark och ifrån ledningen växer han rejält.

Främste utmanare är brorsan Mats, och såklart 7 Titan Yoda. Hästen gynnas av distansen, har fått ett lopp i kroppen och mött betydligt tuffare gäng än detta. Bra så.

Min ranking: 3-7-4-12

V75-6

1 Zally Gel blev fast med sparade krafter senast och hon kan verkligen lägga iväg från start. Bästa möjliga scenario är att hon hamnar i rygg på ledaren och om luckan uppstår, kan det smälla till.

3 Livi Princess H.M. har levererat flera bra avslutningar den senaste tiden och hon står på tur för en seger. Kusken Erik Adielsson staplar dock inte segrar för tillfället men från ett bra läge, ska ekipaget räknas.

5 Samaritana har jag lite känsla för och det låter uppåt ifrån stall Timo Nurmos. Startspåret är lurigt men om hon kommer iväg bra så tror jag hon kan vinna detta, den tunga vägen.

10 Beawinner är rysaren. Missa inte henne vid gardering.

Min ranking: 5-1-3-10

V75-7

Möjligen revansch för 3 Dynamite Sensation. Han gjorde bort sig senast i voltstart men nu plockar man på den amerikanska vagnen igen. Spetsfavorit från ett bra läge.

6 Global Believer utmanar främst.

9 Destino D.J. återkommer efter vila men har grundkapacitet för att segerstrida.

10 Friend Of Elves står bra inne i klassen och såg fin ut senast. Kan spurta bra om det blir överpace på loppet.

Min ranking: 3-10-9-6

Olivers spaning

Spikförslaget: 6 Four Guys Dream

Dragen: 11 Enge Eros och 10 Beawinner

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här.

Artikeltaggar

BergsåkerErik AdielssonRommeTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.