Hoppa till huvudinnehållet

Skänk "el-pengar" du inte behöver till välgörenhet

Publicerad:
Du och jag har världens möjlighet att ge pengarna vi fått vidare till behövande, skriver insändarskribenten.
Du och jag har världens möjlighet att ge pengarna vi fått vidare till behövande, skriver insändarskribenten. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Elprisstödet börjar betalas ut i dagarna. För många är det väldigt efterlängtat eftersom intäkter och utgifter inte alls gått ihop den här vintern. Hoppas verkligen att det kommer bidra till en bättre vardag för er som längtat efter utbetalningen och att stressen över familjens ekonomi lugnas.

Samtidigt är vi ganska många som egentligen inte räknat in elprisstödet i vår budget. Det kommer som ett trevligt tillskott som vi i ärlighetens namn hade klarat oss utan. Jag fattar att det är oerhört svårt att göra utbetalningssystem som är helt träffsäkra. Men låt oss inte gnälla över det utan i stället ta chansen att själva använda de pengarna på bästa sätt.

Du och jag har världens möjlighet att ge pengarna vi fått vidare till behövande. Ukrainas befolkning behöver hur mycket hjälp som helst, de jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien är i akut behov. I mediaskugga hamnar just nu svältkatastroferna på Afrikas horn, i Sydsudan och i Jemen. Det finns bra hjälporganisationer som ser till att pengarna kommer fram och blir till mat, mediciner, bostäder och mycket mer. Välj någon du har förtroende för. Du och jag har turen att få bo och leva i Sverige och dessutom få ett elprisstöd vi inte riktigt behövde. Låt oss göra skillnad för andra människor med våra nya "el-pengar".

Mattias

Artikeltaggar

BudgetarElInsändareMedicinSyrienTurkietUkrainaVälgörenhet