Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad Rotaryklubb 90 år - jubileum med med stipendieutdelning

Publicerad:
Sanna Andersson, president i Karlstad City Rotaryklubb tillsammans med Ulf Sandén, president i jubilerande Karlstad Rotaryklubb. Foto: Olof Kortfält

I år fyller Karlstad Rotaryklubb 90 år. Det firade man i lördags på Stadshotellet med stipendieutdelning och inbjudna gäster.

Klubben bildades 1933 som distriktets första, och den elfte klubben i Sverige. I dag är man den största klubben i distriktet.

Jubileumskvällen inleddes med stipendieutdelning till tre framgångsrika ungdomar. Idrottsstipendierna på vardera 5 000 kronor gick till Gustav Stigsson Andersson, Karlstad golfklubb och Vendela Broman, Sörmons ridklubb.

Gustav Stigsson Andersson, Karlstad golfklubb och Vendela Broman, Sörmons ridklubb, belönades med idrottsstipendium på 5000 kronor.
Gustav Stigsson Andersson, Karlstad golfklubb och Vendela Broman, Sörmons ridklubb, belönades med idrottsstipendium på 5000 kronor. Foto: Olof Kortfält

Motiveringarna lyder: "Med beslutsamhet och träningsflit har Gustav utvecklat sitt golfspel på ett imponerande sätt. Han har framgångsrikt utvecklat ett eget spelsätt och siktar på en framtida plats i landslaget för paragolfare. Gustav är också ett stort föredöme inom såväl Karlstad GK som på NIU Golfgymnasiet i Karlstad."

"Genom att se alla i sin omgivning, visa glädje och engagemang, sprider Vendela en positiv attityd som får andra att växa. Vendela har en mogen syn på ledarskap och förmår anpassa sin ledarroll till de olika situationer som uppstår på en ridskola. Genom sin närvaro skapar hon trygghet och gör skillnad för Sörmons ridklubb.”

Jonathan Sandqvist tilldelades ett musikstipendium på 10 000 kronor. Här tillsammans med Arne Pettersson som är ordförande i musikkommittén i Karlstad Rotaryklubb.
Jonathan Sandqvist tilldelades ett musikstipendium på 10 000 kronor. Här tillsammans med Arne Pettersson som är ordförande i musikkommittén i Karlstad Rotaryklubb. Foto: Olof Kortfält

Karlstad Rotaryklubbs musikstipendium på 10 000 kronor gick till Jonathan Sandqvist, Arvika, som studerar fagott på masternivå vid Norges musikhögskola med inriktning soloinstrument och improvisation samt fristående kurser inom rytmisk och improviserad musik på Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Han arbetar även som fagottlärare på Kulturskolan i Karlstad.

Under kvällen kåserade Anders Borgström över ”Idrotten förr och nu”, därefter talade ett antal representanter för några av de företag som var med vid bildandet av klubben 1933.

Klubbens president, Ulf Sandén, berättade om den nuvarande verksamheten.

Konferencier var Björn Sandborgh som underhöll med ”sanna” historier och sång. Kvällen avslutades med ett live-musikquiz av den välspelande och skönsjungande jubileumsorkestern ”…inte helt hundra…”

Artikeltaggar

ArvikaGolfGustav Stigsson AnderssonJubileumKarlstadKarlstad GKMusikMusikhögskolan IngesundNIURotarySång

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.