Hoppa till huvudinnehållet

Joline, 21, hörde när polisen sköt ihjäl hunden: ”Det känns väldigt obehagligt”

Publicerad:
Joline Lövgren Röös, 21, hörde när hunden sköts ihjäl utanför hennes bostad.
Joline Lövgren Röös, 21, hörde när hunden sköts ihjäl utanför hennes bostad. Foto: Privat

Mannen är en välkänd kriminell som dömts för flera grova brott.

När polisen skulle göra husrannsakan hos honom attackerades de av mannens hund – som sköts ihjäl i trapphuset.

– Jag hörde två skott, det kändes väldigt obehagligt, säger grannen Joline Lövgren Röös, 21.

Studenten Joline Lövgren Röös satt i soffan i lägenheten på Kronoparken i Karlstad vid 22-tiden på onsdagskvällen när hon plötsligt hörde tumult i trapphuset.

En av hennes grannars hundar skällde högljutt mot något.

– Sen hörde jag två skott. Jag vågade inte öppna dörren förrän vid midnatt och då var det fullt med blod i trappan, säger hon.

Dömd för krogslagsmål

Det var polisen som sköt ihjäl hunden efter att de blivit attackerade av den, då de skulle genomföra en husrannsakan mot bostaden där hundägaren bor.

Hunden sköts i trapphuset till ett av lägenhetshusen på Kronoparken i Karlstad.
Hunden sköts i trapphuset till ett av lägenhetshusen på Kronoparken i Karlstad. Foto: Felix Hall

– Hunden flög ut ur lägenheten och försökte bita poliserna, men det blev bara rivskador, säger Mats Öhman vid polisen i region Bergslagen.

Det är fortfarande oklart varför poliserna skulle genomföra husrannsakan mot hundägaren. Mannen är välkänd av polisen och tidigare dömd för flera grova brott.

Den senaste fängelsedomen rör våld mot tjänsteman då hundägaren och en känd gängledare greps i samband med ett krogslagsmål i centrala Karlstad i somras.

Efter att polisen skjutit hunden omhändertogs flera personer på adressen. Ingen av dem frihetsberövades för något misstänkt brott.

”Svårt att sova”

Joline Lövgren Röös har träffat den skjutna hunden flera gånger.

– Den har skällt väldigt mycket, men jag har aldrig upplevt att den varit aggressiv och gjort något mot någon, säger hon.

Hon upplever hela händelsen som obehaglig:

– Det var svårt att sova i natt, det känns läskigt, säger hon.

Förutom att det pågår en polisutredningen i målet som ledde till husrannsakan, pågår det även en utredning om tjänstefel mot den polis som sköt hunden. Ärendet kommer att utredas av Särskilda åklagarkammaren.

Skottlossning på Kronoparken – hund skjuten av polisenGängledaren dömd för attack mot ordningsvakt på populär krogÅtal: Här går gängledaren till attack mot krogvakten: ”Vet du inte vilka vi är”

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHotHusdjurHusrannsakanKarlstadKronoparkenMats Öhman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.