Hoppa till huvudinnehållet

Drygt 650 i ny jättesatsning i Eva Lisa Holtz arena - tre grenar för Melwin

Publicerad:
Kils AIK:s Melwin Lycke Holm ställer upp i tre grenar. Foto: KALLE PARKKINEN

Man kan inte påstå att IF Göta låter nya Eva Lisa Holtz arena stå oanvänd.

Efter Nordenkampen är det nu dags för en jättemönstring.

Över 650 deltagare kommer att vara på plats i helgen när IJSM avgörs.

– Det känns superkul, säger klubbchefen Johan Engberg.

Kommande helg är det åter stort friidrottsevenemang i Eva Lisa Holtz arena när friidrott-Sverige kommer till Karlstad för nationella mästerskap.

Ungdoms- och junior-SM avgörs och aktiva i åldrarna 17-22 år gör upp om medaljerna. Det blir två digra tävlingsdagar med fullt grenprogram i allt från 60 meter till 1500 meter och alla teknikgrenar.

I startlistorna märks några stjärnor och troligen väldigt många blivande. Dubbla JVM- guldmedaljören Maja Åskag tävlar på 60 meter, längd och tresteg. Svenske juniorrekordhållaren Tilde Johansson tävlar i längd och juniorrekordhållaren på 1500 meter Jonathan Grahn finns på startlistan.

Från värmländskt håll märks Melwin Lycke Holm som kör hela tre hoppgrenarna längd, tresteg och höjd. Mångkampsmedaljören från JVM Elliot Duvert finns också med i tävlingen i flera grenar.

Hanna Karlsson är en av götisterna i Eva Lisa Holtz arena.
Hanna Karlsson är en av götisterna i Eva Lisa Holtz arena. Foto: HP Skoglund

IF Göta har en stor trupp med hela 24 aktiva och här får vi se bland andra Hanna Karlsson på 400 meter i K22. I truppen finns många lovande aktiva och några medaljchanser, Ella Holmqvist, Emilia Malmehed och Lathifa Afrah för att nämna några.

– Det känns superkul med en stor hemmatrupp och kul att återigen få bjuda in hela friidrotts-Sverige till Karlstad och vår nya arena, säger Johan Engberg, klubbchef i Göta.

Totalt kommer nästan 1000 starter att göras under helgen i Eva Lisa Holtz arena.

– Det kommer bli en utmaning arrangörsmässigt men otroligt kul med så många starter, det blir fulla huset igen, fortsätter Johan.

Artikeltaggar

FriidrottHanna KarlssonIF GötaJohan EngbergKarlstadMaja ÅskagMedaljerMelwin Lycke HolmTilde Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.