Hoppa till huvudinnehållet

Allting, överallt, alltid – Liveröd berättar om sitt liv med konsten

Publicerad:
Jonas Liveröd, Kristinehamnsbördig konstnär, återkommer till Värmlands museum för att visa utställningen När cirkeln slut och berätta om sitt konstnärskap.
Jonas Liveröd, Kristinehamnsbördig konstnär, återkommer till Värmlands museum för att visa utställningen När cirkeln slut och berätta om sitt konstnärskap. Foto: Tommy Pedersen

En onsdagsafton full av egensinniga visioner och upptäckarlusta utlovas på Värmlands museum, när konstnären Jonas Liveröd återvänder till museet för att föreläsa på temat Allting, Överallt, Alltid.

Som NWT tidigare berättat har Jonas Liveröd varit i Indonesien i vinter för att bland annat framträda på Nationalmuseum i Jakarta.

Nu är han hemma igen och på onsdagen, den 22 februari, återkommer han till Värmlands museum och utställningen När cirkeln sluts, som han skapat med hjälp av föremål och bilder ur museets samlingar – och en mastodontskulptur som liknar en triumfbåge.

Konstnären kommer att tillsammans med museets konstintendent Fiffi Myrström guida i utställningen innan det är dags för hans föreläsning. Då kommer åhörarna att få lyssna till berättelsen om hans privata museum, Den Liverödska Wunderkammaren, och om det konstnärliga lexikon han arbetar med.

Titeln ”Allting, Överallt, Alltid” säger mycket om hans syn på konsten, där hans eget konstnärskap är ett totalkonstverk där allt han gör räknas in, oavsett om det är samlaren, föreläsaren, skribenten, curatorn eller konstskaparen som är i farten.

Museet utlovar "en afton full av egensinniga visioner och upptäckarlusta”.

Från Värmlands museum till Nationalmuseum i Jakarta: ”Är rätt så betagen”Sola får konkurrens: ”Karlstad har fått en ny symbol”

Artikeltaggar

Den Liverödska WunderkammarenIndonesienJakartaJonas LiverödKonstMuseumNöje/KulturUtställningarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.