Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska superduon gör ny extrem satsning: ”Fantastiskt”

Publicerad:
Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter tillsammans i Extreme E.
Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter tillsammans i Extreme E. Foto: Rosberg X Racing

Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson har sedan målgången i fjol sagt att de vill fortsätta tillsammans i Extreme E.

Nu är det klart att det blir så.

Den värmländska superduon, som blev totaltvåa 2022, kör även den här säsongen för 2016 års Formel 1-världsmästare Nico Rosbergs team Rosberg X Racing (RXR).

– Jag är överlycklig att de skrev på för ännu en säsong, säger Rosberg i ett pressmeddelande.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, historisk som första kvinna att vinna ett STCC-lopp, blev trea i Extreme E med JBXE-teamet 2021. 30-åringen från Hammarö och boende i Karlstad anslöt till Rosberg 2022.

– För mig var det en dröm som blev sann när jag fick köra i teamet ihop med Johan och att få göra det ännu en säsong är fantastiskt. Jag kan knappt vänta på att få sätta mig bakom ratten och ge järnet, säger Åhlin-Kottulinsky.

Så här ser teamets tävlingsbil ut. Alla i Extreme E kör likadana helelektriska suvar, med namnet Odyssey 21.
Så här ser teamets tävlingsbil ut. Alla i Extreme E kör likadana helelektriska suvar, med namnet Odyssey 21. Foto: Rosberg X Racing

Femfaldige rallycrossvärldsmästaren från Arvika vann Extreme E med Rosberg X Racing 2021, ihop med australiensiskan Molly Taylor, och siktar nu på andra titeln.

– Jag är övertygad om att vi kan komma tillbaka starkare och att ha Mikaela vid min sida är extra motiverande. Hon är en fantastisk person både på och utanför banan och imponerade verkligen på mig med sin utveckling och hennes vilja att jobba, säger 34-årige Kristoffersson.

Kristoffersson diskuterar med Nico Rosberg.
Kristoffersson diskuterar med Nico Rosberg. Foto: RXR

I fjol fattades bara två poäng till Sébastien Loeb/Cristina Gutiérrez i Lewis Hamilton’s X44 Vida Carbon Racing efter att kritröken lagt sig i finalen i Uruguay i november.

Den svenska duon hade en hel del otur i avslutningstävlingarna, men visade snabbhet genom hela året – kvalade etta i tre av de fem tävlingarna, hade bästa tid i lika många tävlingar och vann två av dem.

Säsongen 2023 startar i Saudiarabien den 11–12 mars och är den tredje av det helelektriska terrängbilsmästerskapet, som också körs i Skottland 13–14 maj, Sardinien 8–9 juli, Amazonas eller USA 16–17 september och Chile 2–3 december.

Motorstjärnan om extrema besvikelsen över titelmissen: ”Det gör ont”Värmländska duon snuvades på mästartiteln: ”Gjorde allt vi kunde”

Artikeltaggar

Extreme EFormel 1Johan KristofferssonMikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportNico RosbergRacingSébastien Loeb

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.