Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Stampe på krismenyn

Publicerad:
Byrån finner det därför lämpligt att välja andra skomärken. Att helt enkelt rösta med fötterna.
Byrån finner det därför lämpligt att välja andra skomärken. Att helt enkelt rösta med fötterna. Foto: LEIF R JANSSON / TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Två veckor efter att han fått jobbet gick staten ut med ett påbud om att landets alla matkaniner skulle registreras, skriver Byrån.

En som behöver söka nytt jobb är Dan Eliasson vars förordnande på regeringskansliet gick ut vid nyår. Eliasson har en föga smickrande karriär bakom sig, och för två år sedan sattes han på elefantkyrkogården i regeringskansliet. Hans uppdrag där var att samordna landets krishantering. Två veckor efter att han fått jobbet gick staten ut med ett påbud om att landets alla matkaniner skulle registreras.

Ren okunskap

SVT satte kultur- och tillika sameministern Parisa Liljestrand på pottkanten när de ställde henne en rad frågor om den samiska kulturen och förvaltningen. Liljestrands svar var präglade av fel och okunskap.

En minister kan omöjligen kunna allt, men eftersom det lätt blir pinsamt att svara fel i tv vill Byrån till nästa gång tipsa om att ha med sig en fusklapp.

Steget före

Skotillverkaren Ecco har till skillnad från många andra företag valt att, trots Ukrainakriget, ha kvar sin verksamhet i Ryssland.

Byrån finner det därför lämpligt att välja andra skomärken. Att helt enkelt rösta med fötterna.

Billiga åklagare

Nyligen rapporterade Dagens Juridik att en målsägande som under en rättegång kallat åklagaren för f***a får böta 500 kronor. Byrån kommer att tänka på att de ålar den före detta statssekreteraren PM Nilsson olovandes drog upp renderade i 38 800 kronor i dagsböter.

Byrån vill inte ta udden av varken juristförakt eller tjuvfiske, men nog borde i alla fall straffen stå i paritet till varandra?

Aktivistisk logik

Från Tyskland rapporteras att en klimataktivist inte dök upp till rättegången då dennes aktivism skulle prövas. Skälet var att aktivisten rest på semester. Med flyg. Nätverket aktivisten tillhörde försvarade det hela med att vederbörande flög som privatperson, inte aktivist, och att det då var okej.

Byråns pollett trillade just ned. Överfört till Sverige gör alltså aktivisterna rätt när de stoppar ambulanser på E4:an men dunderfel om Svensson missar charterflyget.

Tal till skrift

Den förra ministern Ann Linde (S) har fått nytt uppdrag för Apple. Efter att ha sett de intervjuer hon gett på engelska hoppas Byrån att hennes nya jobb inte är att läsa in Siris engelska röst.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Ann LindeAppleDagsböterDan EliassonEccoFlygtrafikJuridikKlimatParisa LiljestrandRättegångarRegeringskanslietRysslandSigneratSVTTjuvfiskeTyskland