Hoppa till huvudinnehållet

Tunga poäng på spel – så är skadeläget i Färjestad

Publicerad:
Tomas Mitell får fortsätta pussla med laget även den här veckan.
Tomas Mitell får fortsätta pussla med laget även den här veckan. Foto: Tommy Andersson

Färjestad går in i en ny vecka med nio tunga poäng på spel.

Först ut är mötet mot Timrå och där kan Tomas Mitell räkna bort flera tunga namn.

Färjestad är i allra högsta grad indragna i en tuff strid för att nå en topp 6-placering. När laget förberedde sig inför tisdagens match mot Timrå gjorde man det utan Per Åslund, Theodor Lennström och fortsatt skadade Remi Elie.

Finns det något hopp om spel för någon i den trion?

– Nej. Ingen Brandon Davidson heller men förhoppningsvis på torsdag, säger Tomas Mitell.

Daniel Viksten var inte heller på is, men där är läget ett annat.

– Honom hoppas vi på.

Tomas Mitell fick se sitt lag kamma noll i poängkolumnen och nu är det bara en poäng ner till strecket för topp-6. FBK-tränaren har blandade känslor för veckan som gick:

– Vi har gjort väldigt mycket bra saker den här säsongen med tanke på förutsättningarna men nu har man den senaste veckan färskt i minnet så man är lite irriterad på resultaten. Samtidigt hade vi chansen i alla matcher och vi hade ingen medstuds heller.

Med lite distans, vad är det som skiljer noll poäng mot en eller två segrar i veckan?

– Problemet var inte inställning eller kämpainsats, möjligen att vi var bleka mot Malmö. Problemet har snarare varit att alla gjort ungefär det dom ska och ingen har klivit fram riktigt. Alla har varit okej och ingen offensiv spets eller kreatör har fått dit lite extra puckar. En ganska grå vecka på alla lagdelar, någon lagdel eller någon person behöver steppa upp och göra skillnad.

Känner du någon oro inför trenden som varit eller ser du tecken på att det kommer vända?

– Både och, vi är här för att vinna och folk är irriterade och frustrerade när vi inte gör det. Framförallt vi själva men också folk runt omkring. Men det är lite där vi är, vi kanske behöver att någon överpresterar eller att någon puck studsar med oss för att vända på det.

Ser du några tecken på att den här veckan blir bättre än den förra poängmässigt?

– Vi fortsätter med individuella snack med spelarna. Många har ändå gjort väldigt bra säsonger sett till förväntningarna. Det blir bra att få in Davidson senare i veckan också. Det handlar inte om att backarna inte har gjort det bra, men nu kan vi avlasta lite med ytterligare en bra spelare.

Rickard Wallin om när Davidson kan debutera i Färjestad

Artikeltaggar

Daniel VikstenFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyPer ÅslundRemi ElieTheodor LennströmTimråTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.