Hoppa till huvudinnehållet

Groomingmisstänkte mannen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Publicerad:
Den misstänkte 23-åringen greps vid sin bostad i Göteborg.
Den misstänkte 23-åringen greps vid sin bostad i Göteborg. Foto: Viktor Sunnemark

Han misstänks ha lurat den värmländska tonårsflickan till Göteborg och våldtagit henne.

Nu ska den 23-årige mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

– Det brukar göras innan rättegång, säger mannens försvarsadvokat Jan-Otto Meijer.

Det är drygt fyra månader sedan en stor polisinsats letade i flera dagar efter den försvunna tonårsflickan från Värmland.

Hon hittades senare i Borås och nu är två män i 25-årsåldern häktade misstänkta för att ha förgripit sig på henne.

Den 23-årige mannen som greps redan innan flickan var återfunnen misstänks vara den som lurat henne till Västra Götalandsregionen, efter att han börjat chatta med flickan över internet.

Åtal inom kort

Mannen ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, enligt ett beslut från åklagare Joanna Larsen i förra veckan.

– Det handlar om en så kallade P7:a, en liten rättspsykiatrisk undersökning. Det brukar göras innan rättegång om åklagaren finner skäl att göra det, säger Jan-Otto Meijer.

Åtalet mot de två männen väntas komma inom några veckor.

Försvarsadvokaterna har fått ta del av förundersökningsprotokollet och går nu igenom det för att se om de vill göra några kompletteringar.

– Vi har börjat titta på det, men det ska komma några tilläggsprotokoll också som vi inte fått ännu, säger Jan-Otto Meijer.

Nekar till brott

Den 23-årige mannen är misstänkt för grooming samt för två fall av våldtäkt mot barn som ska ha skett i mannens bostad i Göteborg.

Den 25-årige man som anhölls i mitten av januari är misstänkt för våldtäkt mot barn under perioden 8 till 11 oktober. De misstänkta brotten ska ha skett i Borås eller Svenljunga.

Båda männen nekar till brott.

Ännu en man misstänkt för brott mot försvunna tonårsflickanGranskning avslöjar: Så dröjde polisens sökinsats efter tonåringenMammans ord om när hon hittade sin försvunna dotter: ”Kastar sig i min famn”Åklagarens teori: Försvunna tonårsflickan har varit i den misstänktes bostadMisstänkte mannens utspel i rättssalen efter beskedet: ”Jag kommer ta självmord”Nu inleds förhandlingarna mot mannen som misstänks ha groomat tonårsflickan

Artikeltaggar

ÅklagareBoråsBrottBrott, lag och rättFörsvunna tonårsflickanGöteborgGroomingRättegångarSvenljunga kommunVåldtäktVärmlands länVästra Götalandsregionen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.