Hoppa till huvudinnehållet

Hyllningen till talangen efter derbyvinsten: ”En mycket intressant spelare”

Publicerad:
Karlstad vände underläge och vann mot Degerfors med 2–1 under måndagskvällen. KF-spelaren, Samuel Nielsen fick många blickar riktade mot sig när han stod för det matchavgörande målet och efter slutsignal hyllades han av sin egen tränare, Albert Bunjaki.
Karlstad vände underläge och vann mot Degerfors med 2–1 under måndagskvällen. KF-spelaren, Samuel Nielsen fick många blickar riktade mot sig när han stod för det matchavgörande målet och efter slutsignal hyllades han av sin egen tränare, Albert Bunjaki. Foto: Oliver Thyberg

Karlstad Fotbolls Samuel Nielsen blev matchhjälte i det stekheta Värmlandsderbyt när han klev fram och satte det avgörande 2–1-målet.

Efter matchen hyllades 22-åringen av KF-tränaren, Albert Bunjaki.

– Han börjar få fart, säger KF-tränaren.

Karlstad vann mot Degerfors inför över 1 000 åskådare

Det var ett hett och jämnt fotbollsderby som utspelade sig på Solstadens konstgräsplan under måndagskvällen.

Efter 45 minuter stod det 1–1 på tavlan och det kom att dröja till matchminut 77 innan det avgörande målet kom, signerat av den unga talangen Samuel Nielsen.

Och det var en nöjd 22-åring som mötte media efter matchen, så här säger han själv om det läckra målet:

– Jag såg att bollen skulle dimpa ned i bortre ytan av straffområdet och målvakten flyttade sig åt vänster och då såg jag att bortre var öppet, det var inte så mycket att tänka på utan det var bara att sikta och skjuta.

Samuel Nielsen var Karlstads andra målskytt i matchen. Det första målet gjordes i matchminut 20, noterat av Filip Bahar Johansson.
Samuel Nielsen var Karlstads andra målskytt i matchen. Det första målet gjordes i matchminut 20, noterat av Filip Bahar Johansson. Foto: Oliver Thyberg

Hur kändes det när du såg att bollen gick i mål?

– Det var jätteskönt, kul att se att den studsa in för andra matchen i rad idag (måndag), så det var skönt.

Talangen hyllas stort

KF-tränaren berömde lagets insats efter matchen och förklarade att han tar med sig många positiva saker från den tuffa träningsmatchen.

Albert Bunjaki vill ge alla spelare chansen att visa upp sig och lät samtliga spelare få speltid i derbyt.
Albert Bunjaki vill ge alla spelare chansen att visa upp sig och lät samtliga spelare få speltid i derbyt. Foto: Oliver Thyberg

– Vi kommer att ta med oss omställningsspelet, det börjar ta fart och det är bra för oss för vi har mycket speed. Vårt försvarsspel börjar sakta men säkert också få sitt positionsspel, säger Bunjaki.

Samuels avgörande, vad säger du om det?

– Härligt att se, han börjar få fart. En mycket intressant spelare att jobba med och jag tror han är en av de snabbaste i serien, blixtsnabb.

Derbyvinsten innebar Karlstadlagets tredje raka vinst av lika många spelade under försäsongen. Om drygt en månad startar serien men innan dess väntar ytterligare en träningsmatch, på lördag mot Ljungskile.

– Nu är det uppbyggnadsperiod och vi är i fas tre, belastning. Vi belastar väldigt hårt och det pratade vi om innan att vi vill ha en fysisk tuff match och på lördag kommer vi att rulla på så mycket som möjligt. Alla ska vara med på belastning tre och sedan börjar det jämna till och vi får börja jobba med andra saker.

Artikeltaggar

Albert BunjakiDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.