Hoppa till huvudinnehållet

Rösterna inifrån Embracer – därför trivs de så bra i Karlstad

Publicerad:

Embracer Group, Europas största gamingkoncern med 16000 anställda i 40 länder, styrs från Karlstad. Bolagets ledning gör också en stor sak av den värmländska identiteten, både internt mot sina dotterbolag i olika länder, och utåt.

Vilka är de, toppcheferna på huvudkontoret i Inre hamn i Karlstad? NWT har träffat några av dem, och de berättar här om vad de gör, hur de hamnade på Embracer och vad de tycker om att jobba där.

Intervjuerna innehåller också frågor och svar om vad som gör arbetsgivare attraktiva, och vad som gör en kommun/region attraktiv att flytta till. Det handlar bland annat om företagskultur, livskvalitet och balans i vardagen.

Härifrån styr Wingefors speljätten EmbracerToppchef på Embracer: ”Balansen i livet mycket bättre än i Stockholm”Erik, 36, har nyckelroll på speljätten: ”Finns ett värmländskt lugn här"Embracerchefen Joel en av hemvändarna: ”Företagskulturen lockade”Martin Hogen: ”Jag gillar det förvärvsintensiva”Här växer spelen fram – Karlstads spelindustri på frammarschHäng med till Embracers spelarkiv: ”Som julafton när det är dags att packa upp”

Artikeltaggar

EkonomiSpeljätten i Karlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.