Hoppa till huvudinnehållet

FN-ordförande och klimatjournalist besöker Torsby

Publicerad:
Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet, talar vid onsdagsdemonstrationen mot Rysslands och Putins krig i Ukraina utanför ryska ambassaden i december 2022. Arkivbild.
Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet, talar vid onsdagsdemonstrationen mot Rysslands och Putins krig i Ukraina utanför ryska ambassaden i december 2022. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Det är mycket spännande saker på gång i Torsby FN-förening.

Det meddelar föreningens ordförande.

Närmast kommer förbundsordföranden Annelie Börjesson på besök, för att senare följas av klimatjournalisten Erika Bjerström.

– I år vår har vi mycket spännande saker på gång i Torsby FN-förening. Närmast kommer vår förbundsordförande Anneli Börjesson att besöka oss på årsmötet den 21 februari, säger Torsby FN-förenings ordförande AnnMari Lannge.

Klimatjournalisten Erika Bjerström besöker Torsby.
Klimatjournalisten Erika Bjerström besöker Torsby. Foto: Claudio Bresciani / TT

Annelie Börjesson kommer att prata på ett frukostmöte med Torsby utveckling AB och privata företagare, hålla föredrag för årskurs 8 och 9 på Frykenskolan och föreläsa på Sahlströmsgården.

Den 28 mars kommer klimatjournalisten Erika Bjerström till Torsby. FN-föreningen har i en bokcirkel läst hennes böcker Klimatkrisens Sverige och Så förändras vårt land från norr till söder. Erika Bjerström kommer att föreläsa på Torsby bibliotek.

Artikeltaggar

Annelie BörjessonBibliotekBöckerErika BjerströmFNFN-föreningenFrykenskolanLitteraturNöje/KulturRysslandSahlströmsgårdenSvenska FN-förbundetTorsbyUkraina

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.