Hoppa till huvudinnehållet

Säfflebo frias från misshandel efter slagsmål med kollega

Publicerad:
Säfflebon friades från misshandel.
Säfflebon friades från misshandel. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 27-årig man från Säffle åtalades för misshandel efter ett slagsmål i ett restaurangkök i Säffle. Men vid rättegången ansågs vittnesmål och andra bevisvärden inte tillräckligt starka varför mannen friades.

Bakgrunden är en händelse som inträffade på en restaurang i Säffle i maj 2021. Båda männen jobbade i restaurangen. Enligt åtalet ska 27-åringen ha knuffat den andre mannen, tagit ett grepp om dennes nacke och orsakat att denne föll mot en köksfläkt och skadade sig.

Båda männen arbetade på restaurangen vid den aktuella tidpunkten. Men några goda vänner var de dock inte vilket framgick av deras vittnesmål. Tvärtom hade de grälat och förolämpat varandra under en period. Till slut brast det.

Både 27-åringen och den andre mannen samt två andra vittnen, som också jobbade i restaurangen, gav under rättegången sina versioner av händelsen.

Sena polisförhör

Men vittnesmålen i rättegången stämde inte överens med vad de inblandade tidigare hade sagt i polisförhör eller så var minnesbilderna så oklara att tingsrätten inte kunde slå fast vad som egentligen hade hänt. Tingsrätten konstaterade, något förvånat, att polisförhören skedde först fem månader efter händelsen och att vittnena inte förhördes förrän ett år efter händelsen.

– Det står klart att vittnesuppgifter och även de uppgifter som målsägande och tilltalad lämnat vid huvudförhandlingen har påverkats av att det har gått lång tid, konstaterar tingsrätten i den friande domen.

27-åringen förnekade att han misshandlat den andre mannen och menade att han enbart försvarat sig då han blev angripen i samband med ett handgemäng. Han friades till slut då rätten ansåg att det inte kunde bevisas att 27-åringen verkligen hade angripit den andre mannen och att det kan ha förelegat nödvärn.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättMisshandelSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.