Hoppa till huvudinnehållet

Rivstart av nya hotellet vid Löfbergs arena: ”Fantastiskt komplement till arenan”

Publicerad:
Anders Tallgren (S) ordförande i stadsbyggnadsnämnden var med och inledde bygget som projektnamnet Mästaren. Foto: Helena Karlsson

Till slutspelet av SHL nästa säsong kommer du att kunna gå direkt från hotellrummet in till Löfbergs arena och heja fram Färjestad.

– Vi kommer att bygga ett hotell och ett antal kontor i anslutning till arenan, säger Sture Emanuelsson, ordförande i Ismåsen fastigheter.

Det har varit en lång process med pandemi och ett oroligt världsläge, men nu har det nya bygget vid Löfbergs arena rivstartat. Inledningsvis ska en befintlig del av arenan just rivas för att ge plats åt både kontor, hotell och ett gym avsett för föreningens verksamhet.

– Vi behöver riva delen där det i dag är en avlastningsyta för leveranser, säger Maria Frykblom på Prepart, som är projektledare.

Byggnationen kommer inte att påverka den befintliga verksamheten.

”Offensiv satsning”

Anders Tallgren (S) ordförande i stadsbyggnadsnämnden var tillsammans med de nya hyresgästerna Carl-Johan Sahlström från CarlGustav Solution AB, Björn Ahlqvist från Ferroman Engineering AB, Hanna Åkerstedt från hotellet River C Arena och Stefan Larsson, vd Färjestad BK, högst delaktiva i att försöka demolera den så vanligtvis svårintagna hockeyborgen.

– Det är en häftig och offensiv satsning för att ytterligare stärka ett redan starkt arenaområde, säger Anders Tallgren.

Kostnaden för hela projektet kommer att att landa på cirka 100 miljoner och ska stå färdigt mars-april nästa år.

66 rum på tre våningar

– Det känns superroligt att få vara med från början. Jag har inte varit med och byggt ett hotell från början, säger Hanna Åkerstedt, hotelldirektör på River C Arena.

Hanna Åkerstedt, hotelldirektör på blivande River C arena.
Hanna Åkerstedt, hotelldirektör på blivande River C arena. Foto: Helena Karlsson

Det kommer att bli 66 rum fördelat på tre våningar med direkt access till Löfbergs arena, vad gäller konferenslokaler och restaurangen The locker room.

– Hälften av rummen kommer få härlig älvutsikt och den andra hälften, de som blir mot arenan kommer att byggas utan fönster, säger Hanna Åkerstedt.

Och fortsätter:

– Det kommer att bli ett arenahotell, med allt det har att erbjuda.

Så här kommer byggnaden se ut.
Så här kommer byggnaden se ut. Foto: A. Bergfjord AB

Stefan Larsson, vd Färjestads BK ser också stora fördelar med det nya bygget.

– Vi tror att ett hotell kommer vara ett fantastiskt komplement till arenan och området. Det kommer att öka sin attraktivitet vad gäller hockey, cuper, men även till alla kulturevenemang som konserter och mässor. Sedan får vi en vardagsverksamhet i huset, det blir liv och rörelse och det är välkommet.

Stefan Larsson, vd för Färjestad BK, ser stora fördelar med ett hotell i anslutning till Löfbergs arena.
Stefan Larsson, vd för Färjestad BK, ser stora fördelar med ett hotell i anslutning till Löfbergs arena. Foto: Helena Karlsson

Totalt blir tillbyggnaden på nästan 5000 kvadratmeter i anslutning till arenan mot älvsidan.

Under byggtiden kommer inte framkomligheten längs gång- och cykelbanan utmed Klarälven att påverkas.

  • Foto: Karlstads kommun
  • Foto: Karlstads kommun
  • Foto: Karlstads kommun
  • Foto: Karlstads kommun
  • Foto: Karlstads kommun
  • Foto: Karlstads kommun
  • Foto: Karlstads kommun
  • Foto: Karlstads kommun
Planen klar för hotell i Löfbergs arenaSkisserna klara: Så kommer nya hotellet i Löfbergs arena se utFBK:s drag – hotell i Löfbergs arena

Artikeltaggar

Anders TallgrenFärjestad BK HerrFastigheterHanna ÅkerstedtHotellIshockeyKlarälvenLöfbergs ArenaMaria FrykblomNäringslivPrepartResorRestaurangerSHLStefan LarssonSture Emanuelsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.