Hoppa till huvudinnehållet

Beskedet efter succébantningen: Värmlandsmonter på Bokmässan även i höst

Publicerad:
Ricky Andreis i 2022 års Värmlandsmonter. I höst är det dags igen att flytta in det litterära Värmland på Bokmässan i Göteborg.
Ricky Andreis i 2022 års Värmlandsmonter. I höst är det dags igen att flytta in det litterära Värmland på Bokmässan i Göteborg. Foto: Lena Richardson

Nu är det klart: Det blir en Värmlandsmonter på bokmässan i Göteborg även i höst.

2022 års nedbantade monter visade sig bli en succésatsning.

”Det var en lyckad medverkan förra året. Trots mindre monteryta och en halvering av kostnaden hade Region Värmland 10 procent fler besökare på scenprogrammen än tidigare år”, uppger regionen i ett pressmeddelande.

– Vi hade en bra placering med en öppnare monterlösning. Bedömningen är att det var det som gjorde skillnad, säger projektledare Ricky Andreis i pressmeddelandet.

Inför 2022 ifrågasattes Värmlandsmontern av ekonomiska skäl, men till slut blev beslutet ändå att vara med, om än med en mindre monter.

”Blev rätt modell”

– Bokmässan i Göteborg fortsätter att vara en intressant arena för litteraturområdet nationellt och Värmlandsmontern har en värdefull historia där. Nu har vi gjort ett omtag som blev lyckat och jag delar uppfattningen att det nya formatet är rätt modell för Region Värmlands engagemang även 2023, säger Oda Larsson, enhetschef.

Beskedet nu är att Värmlandsmontern blir kvar ”tills vidare”. Enligt Oda Larsson följer man upp både Bokmässans utveckling i stort och Värmlandsmontern och ”kommer att utvärdera efter varje år och ompröva om läget förändras”.

2023 års upplaga av Bokmässan pågår 28 september till och med 1 oktober.

Full fart direkt i Värmlandsmontern: "Vi sitter mitt i farleden”

Artikeltaggar

BöckerBokmässan i GöteborgGöteborgKulturLitteraturNöje/KulturRegion VärmlandRicky AndreisSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.