Hoppa till huvudinnehållet

Jordbävningen påminner oss om att inte kriga mot varandra

Publicerad:
Om vi förflyttar oss 60-70 mil norrut från Turkiet till Ukraina, där har det under året som gått dödats ungefär lika många människor som i jordbävningen, skriver insändarskribenten.
Om vi förflyttar oss 60-70 mil norrut från Turkiet till Ukraina, där har det under året som gått dödats ungefär lika många människor som i jordbävningen, skriver insändarskribenten. Foto: Mustafa Karali

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är med sorg och bestörtning man ser följderna av den stora jordbävningen i Turkiet och Syrien. Mer än 25 000 personer har omkommit, förtvivlade människor söker efter sina nära och kära och det görs heroiska insatser för att rädda överlevande instängda nära vänner och familjemedlemmar.

Det finns inte ord som kan beskriva den sorg och förtvivlan som vi ser i reportagen därifrån. Om vi förflyttar oss 60-70 mil norrut från Turkiet till Ukraina, där har det under året som gått dödats ungefär lika många människor som i jordbävningen. Vi har sett samma förtvivlan som vi ser i Turkiet och Syrien när man sökt efter överlevande och skadade i ruinerna av bombade bostadshus, sjukhus, ålderdomshem, barnavårdscentraler, kulturbyggnader med mera som raserats av robotar, bomber och granater som avlossats på order av en europeisk president i ett grannland till Ukraina.

Där har inte katastrofen orsakats av naturen, där är det en person som med vilja och maktbegär orsakar död och förintelse och förstör spannmål och mat för miljoner behövande och sätter en stor del av världen i energikris och ekonomiska problem.

Kan någon fatta och förstå att en president i ett europeiskt land kan göra så mot sina grannar!

Lennart Persson

Artikeltaggar

InsändareJordbävningarKatastroferSyrienTurkietUkrainaVladimir Putin