Hoppa till huvudinnehållet

Rekordhelg på McDonalds – fjällresenärer invaderade Värmland

Publicerad:
McDonalds Kristinehamn
McDonalds Kristinehamn Foto: Maiken Kettil Schough

I helgen inleddes sportlovet i Göteborg. Det innebär allt som oftast rusning till fjälltrakterna – och bråda dagar på vägarna. För McDonalds i Säffle blev det en rekordhelg när fjällresenärerna var på väg norrut.

– Det är full fart dessa veckor, säger Patrik Hjelte, ägare av restaurangen.

Sportlovsveckorna är alltid intensiva för Patrik Hjelte och hans McDonaldsrestauranger.

– Det är likadant i år. Både i Säffle och Kristinehamn har vi mycket trafik som passerar på väg upp till Branäs och Sälen. I helgen slog vi ett timrekord i Säffle när västkustresenärerna var på väg upp.

Patrik Hjelte.
Patrik Hjelte. Foto: Tommy Andersson

Patrik Hjelte hade fått indikationer på att det skulle bli lite mindre resenärer i år, men så blev inte fallet.

– Vissa hade flaggat för att det skulle bli lite mindre i år, men det märkte vi inte av – snarare tvärtom.

Var ni förberedda?

– Vi har lärt oss nu, vi har varit i Säffle i drygt 20 år. Restaurangen ligger strategiskt jättebra där, så det är full fart under dessa fyra sportlovsveckor. Vi har rekryterat massa ny personal och är jättenöjda efter första helgen.

Artikeltaggar

HandelMat och dryckMcDonaldsPatrik HjelteRestaurangerSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.