Hoppa till huvudinnehållet

Åslund till sjukhus efter matchen: ”Sövdes och ett mindre ingrepp gjordes”

Publicerad:
Per Åslund lämnade isen mot Malmö.
Per Åslund lämnade isen mot Malmö. Foto: FREDRIK KARLSSON

Per Åslund var tillbaka i uppställningen igår men tvingades utgå. Direkt efter matchen åkte han till sjukhuset där ett mindre ingrepp genomfördes, det skriver Färjestad på sin sajt.

Inför HV-mötet – Mitells nyckel till förändring: ”Det blir lite för mycket dipp”

Mattias Hell, ansvarig för det medicinska teamet, meddelar följande:

– Per åkte till sjukhuset igår kväll för undersökning, varpå han sövdes och ett mindre ingrepp gjordes. Om allt går som det ska så kommer han att missa en vecka eller två veckor. Mer än så kommenterar vi inte i dagsläget med tanke på patientsekretessen, säger Mattias Hell.

Per Åslund spelade två perioder i gårdagens match mot Malmö innan han var tvungen att kasta in handduken.

Det nya skadebeskedet var högst ovälkommet för FBK som haft stora bekymmer under säsongen.

– Det har varit mycket skadesnack, naturligt då det varit en del ”långa” skador på ledande spelare. Vi har varit frikostiga med att uppdatera media om läget i de flesta enskilda fall, men då vi närmar oss slutet av säsongen kommer vi från och med nu endast att använda klubbens egna kanaler och kommunicera när vi känner att det finns något att kommunicera gällande skador eller sjukdom, säger Mattias Hell.

FBK-stjärnans comeback blev kortvarig – skadad igen

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrIshockeyMalmöMattias HellPer ÅslundSjukhusVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.