Hoppa till huvudinnehållet

Olivia gör butikslokal till pop up-galleri: ”Försöker vara med lite överallt”

Publicerad:
Olivia Henriksson från Hammarö ställer ut i ett galleri som poppat upp i en butikslokal i Mitt i city-gallerian i Karlstad. Foto: Lena Richardson

Olivia Henriksson, 29, fortsätter att pröva nya vägar i konsten. Konstnären från Hammarö visar redan konst i en möbelaffär och nu flyttar hon in en hel utställning i Mitt i city-gallerian.

Olivia Henriksson bor på Götetorp på Hammarö och har sin ateljé hemma på tomten. Där kan intresserade boka in besök, men hon ser också till att hitta andra, mer okonventionella vägar för att nå ut med sin konst.

– Jag försöker vara med lite överallt! säger hon.

Sedan en tid tillbaka finns några av hennes tavlor hos EM Möbler i Karlstad och nu sitter konstverk av Olivia också i några nyproducerade radhus på Hammarö, där det är husvisningar på gång i helgen.

Oväntade materialval

I veckan har hon också fått flytta in med ett större antal verk i en tom butikslokal i Mitt i city. Det är lokalen där det tidigare låg en Life-butik, som blir konstsalong.

Du är inte rädd för att pröva nya saker?

– Nej, det är jag inte. Det är kul att få erbjudanden och testa. Man vill ju synas på så många ställen som möjligt, säger hon.

Olivia Henriksson har flyttat in sina bilder på det tillfälliga galleriet. På fredag är det vernissage.
Olivia Henriksson har flyttat in sina bilder på det tillfälliga galleriet. På fredag är det vernissage. Foto: Privat

Hon är också upptäckarglad i själva konsten. Hennes verk har ofta milda och lugna uttryck, men de skapas med stor frihet och av en lång rad material, ofta av lite överraskande sort.

– Det är blandteknik med pulvergips, betong, sågspån och lite sånt där. Det är det som är charmen också, att ingen blir den andra lik, säger hon.

Nära jobbet

Utställningen i Mitt i city har redan smygöppnat, men vernissage är det på fredag den 17 februari (klockan 17-19) och sedan blir utställningen kvar i minst två veckor.

Mitt i utställningen finns ett träd, fyllt med bilder bland annat från Olivias ateljé.
Mitt i utställningen finns ett träd, fyllt med bilder bland annat från Olivias ateljé. Foto: Privat

Var hon poppar upp härnäst återstår att se. Hon har ställt ut tidigare både på Carlstad Art gallery och på Ö-konstrundan och hon fortsätter att skapa, både helt efter eget tycke och på beställning. Än har hon dock inte det konstnärliga uttrycket som heltidsjobb.

– Jag jobbar 50 procent i butik och resten av tiden lägger jag på det, säger hon.

Och just nu har hon extremt nära mellan det ena och det andra jobbet: hon jobbar i en butik mitt emot det just upp-poppade galleriet.

Artikeltaggar

ButikerHammaröInredningKarlstadKonstMitticityNöje/KulturUtställningarVernissager

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.