Hoppa till huvudinnehållet

Kommundirektör anmäld för kränkningar: ”Skrek och skällde ut mig”

Publicerad:
Marielle Brandlöv Nilsson, miljö- och byggnadsförvaltningens chef i Kristinehamn, har anmält Martin Willén för kränkningar.
Marielle Brandlöv Nilsson, miljö- och byggnadsförvaltningens chef i Kristinehamn, har anmält Martin Willén för kränkningar. Foto: Kristinehamns kommun

Miljö- och byggnadschefen i Kristinehamn anmäler sin högste chef – kommundirektören Martin Willén.

Hon anser att han har skällt ut henne inför kollegor och mer eller mindre hotat om uppsägning.

– Hur jag mår? Jag tror anmälan talar för sig själv. Det hör ju inte till vanligheterna att man behöver ta till något sådant, säger hon till Värmlands Folkblad.

Marielle Brandlöv Nilsson, miljö- och byggnadsförvaltningens chef i Kristinehamn, har anmält Martin Willén för kränkningar tre gånger.

Hon menar att Martin Willén utsatt henne för ”kränkande och nedlåtande behandling” sedan han började på kommunen 2019.

I anmälan framkommer det att kommunens högste tjänsteman skällt ut Marielle Brandlöv Nilsson efter noter på två olika ledningsmöten där många av de högst ansvariga för kommunens förvaltningar deltog.

Martin Willén ska även ha hotat henne med organisationsförändringar som skulle drabba henne på ett negativt sätt.

– Jag anser mig kränkt då Martin Willén under mötet skrek och skällde ut mig inför sju andra kollegor. Jag blev chockad och väldigt ledsen. Konsekvensen blev att jag inte vågade fysiskt besöka arbetsplatsen resten av veckan utan arbetade hemifrån, skriver Brandlöv Nilsson om ett av ledningsmötena.

Martin Willén vill inte kommentera anklagelserna.
Martin Willén vill inte kommentera anklagelserna. Foto: Arkiv

Till VF är Marielle Brandlöv Nilsson väldigt fåordig.

– Det stämmer att jag lämnat in tre anmälningar om det jag upplevt som oacceptabelt beteende riktat mot mig. Nu får kommunledningen hantera det enligt sina rutiner, och jag vill inte kommentera det hela ytterligare.

Via mejl skriver Martin Willén till VF att han inte vill kommentera.

Nu ska ärendet hanteras av kommunens HR och en extern opartisk utredare.

Artikeltaggar

AnmälningarArbetsplatserBrott, lag och rättKränkningarKristinehamnMartin Willén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.