Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadssnickare gör entré i Farmen: ”Så jävla sugen på allt jag inte kunde få”

Publicerad:
Utan att ha sett ett enda avsnitt av bondesåpan ”Farmen” sökte Tora Brandström till serien.
Utan att ha sett ett enda avsnitt av bondesåpan ”Farmen” sökte Tora Brandström till serien. Foto: TV4

Utan att ha sett ett enda avsnitt av bondesåpan "Farmen" sökte Tora Brandström till serien och kom med.

Nu gör hon entré i programmet och berättar för NWT om sin upplevelse.

Skåningen Tora Brandström, 24, har bott i Karlstad i snart fem år. Det var jobbet som förde henne hit, det som var tänkt som ett två månaders-jobb blev desto mer långvarigt.

– Jag tyckte det var gôtt att bo häruppe så jag blev kvar, berättar hon för NWT.

Hon kommer från Lillehem och arbetar numera som snickare i Karlstad, ett yrke som kommer väl till hands när man ska testa på livet som bonde i TV4:s långkörare "Farmen".

– Det var väldigt spontant, fortsätter hon apropå sin medverkan i tv-programmet.

– Jag scrollade Facebook och såg en annons där de sökte folk. Jag har aldrig kollat på "Farmen" men kände fy fan va gôtt att göra något helt annat än att bara leva i ekorrhjulet som kallas ens vardag. Anledningen till att jag sökte var att få uppleva någonting annat.

Tora Brandström arbetar som snickare i Karlstad sedan snart fem år.
Tora Brandström arbetar som snickare i Karlstad sedan snart fem år. Foto: TV4

"Utan telefon och dusch"

Produktionsteamet från serien hörde av sig och ville få till en skärmintervju.

– Då fick jag panikkolla på några avsnitt så jag hade något hum om vad det handlade om.

Årets säsong av "Farmen" har redan visats i närmare 30 avsnitt redan, Tora Brandström gör entré via det så kallade Torpet.

– Torpet är typ en sluss. Ett ställe man vill vara på, det är mindre djur att ta hand om bland annat. man får socker, kanel och äpplen. Inne på farmen får man bara råg och salt liksom.

Här kliver Tora Brandström in i ”Farmen”.
Här kliver Tora Brandström in i ”Farmen”. Foto: TV4

Tora Brandström kliver in på bondgården efter att serien drabbats av en rad avhopp.

– Från början fick jag ett nej från produktionen. Men sedan ringde de och frågade om jag kunde sätta mig på första bästa tåg ner till Skillingaryd där det spelades in.

Det är i onsdagens avsnitt, nummer 29, som Karlstadssnickaren gör entré.

– Allt skedde så snart så jag hann egentligen inte skapa några förväntningar. Samtidigt visst jag att de som var på plats hade varit där några veckor så jag väntade mig ett riktigt kallt bemötande.

Väl på plats insåg hon att det var smått omöjligt att förbereda sig på det som väntade.

– Att leva utan toalett, utan telefon och dusch. Man tror man kan föreställa sig hur det är, men det är först när man väl upplever det som man förstår hur det är. Det var en så sjuk omställning! Men även jävligt rolig.

Från början planerade hon att stanna i Karlstad i två månader.
Från början planerade hon att stanna i Karlstad i två månader. Foto: TV4

"Börjar snusa efter Farmen"

Årets säsong spelades in i somras mellan juni och augusti.

– Jag slutade snusa typ ett år innan "Farmen", men när jag var därinne blev jag så jävla sugen på allt som jag inte kunde få. Så nu efter "Farmen" har jag börjat snusa igen för jag var så sugen så länge! Det sket sig med mitt snusuppehåll.

Så här med lite distans - hur vill du beskriva din upplevelse av att vara med?

– Jag är nöjd med upplevelsen. Och tacksam för att få känna på hur det är att vara utan telefon! Det är så nyttigt, jag kände mig klarare i huvudet. Det är svårt att uppnå den klarheten i vardagslivet med all stress och yttre påverkan.

Så oavsett själva tävlingen och programmet i sig så tog du med dig några livserfarenheter?

– Ja, absolut. Hela grejen var jätterolig, men det är de där erfarenheterna jag värdesätter mest. Det var också intressant att uppleva hur vi snabbt gick från att hjälpa varandra att klara vardagen till att bli varandras fiender helt plötsligt. Allt blir så uppblåst – vi hade ingenting att prata om förutom oss själva och det som hände oss. Det var verkligen en bubbla.

Hur upplevde du det sociala spelet?

– Personligen tänker jag att det som hände på gården hade aldrig hänt någon annan stans. Därför får alla intriger och bråk stanna kvar där, det är inget jag tagit med mig och funderar på i dag.

Hur det går för Tora Brandström i "Farmen" går att följa i TV4.

Gynning och Berg i Karlstad: ”Tittar på mig som om jag är ett ufo”

Artikeltaggar

DjurFacebookFarmenFritid och livsstilHumorJordbrukKändisarKarlstadMänskligtNöje/KulturSkillingarydSociala nätverkStressTelefoniTobakTVTV-serierTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.