Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Exotiskt på ETC-redaktionen

Publicerad:
[EU-kommissionen kräver att vi] omvandlar runt en halv miljon hektar, motsvarande ett och ett halvt Gotland skog till naturbete som ska betas av främst nöt, skriver Byrån.
[EU-kommissionen kräver att vi] omvandlar runt en halv miljon hektar, motsvarande ett och ett halvt Gotland skog till naturbete som ska betas av främst nöt, skriver Byrån. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Om detta är vad ETC kallar exotiskt vill Byrån rekommendera en utflykt till resten av Sverige.

Vänstertidskriften ETC har nyligen skrivit av Tidningen Skärgårdens granskning av de förändringar H&M-miljardären Jan Bengtsson genomfört på sin ö i Stockholms skärgård. Bland annat byggnation av bryggor, anläggande av fågelvatten och inplantering av vad ETC kallar ”exotiska djur”, alltså fasaner, dovhjort och mufflonfår.

Om detta är vad ETC kallar exotiskt vill Byrån rekommendera en utflykt till resten av Sverige. Något Byrån snabbt tar tillbaka då detta krävt att ETC-redaktionen har körkort. Men en fågelbok kan de väl alltid köpa?

Leva som man lär

Mycket har sagts om rapparnas förhärligande av våld och en kriminell livsstil, men en sak måste man ändå ge dem. De lever som de lär. Många har ju suttit inne, andra mördats och från det att man behövde duscha för att hinna till P3 Guldgalan till att den var slut skedde inga skjutningar eller sprängningar i Stockholm.

Statlig djurpark

Om Sverige fortsätter jämföra med förindustriell tid när vi beräknar mängden skyddad natur kommer detta innebära att EU-kommissionen, med Sveriges rapporter som grund, bland annat kräver att vi tar 2,5 miljoner hektar skog, lika stort som ett och ett halv Värmland, ur produktion samt omvandlar runt en halv miljon hektar, motsvarande ett och ett halvt Gotland skog till naturbete som ska betas av främst nöt.

Byrån undrar försynt om hela ytan ska bli en statlig djurpark eller vem som annars ska bruka betesmarken? Det är ju enligt andra EU-regler är förbjudet med försäljning av varor som producerats på avskogad mark.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

DjurparkerEUEU-kommissionenExplosionerGängkriminalitetGotlandH&MNaturskyddP3 GuldSigneratSkärgårdSkogStockholmSveriges Radio P3Värmlands län