Hoppa till huvudinnehållet

Beskedet från regionen: Så mycket får Gamla kraftstationen i stöd

Publicerad:
Framtiden ljusnar för Gamla kraftstationen i Deje efter striden om hyresavtalet.
Framtiden ljusnar för Gamla kraftstationen i Deje efter striden om hyresavtalet. Foto: Lena Richardson

Nu landar ytterligare en pusselbit för Gamla kraftstationen i Deje.

På tisdagen tog Region Värmland beslut om ett verksamhetsbidrag på 408 000 kronor till det populära utflyktsmålet.

Beslutet togs av regionens kultur- och bildningsnämnd och bidraget går till föreningen Ulleruds teateraktörer, som driver konsthallen och caféet i den gamla industribyggnaden.

Nämnden uppger i ett pressmeddelande att föreningen avvaktat med sin ansökan om verksamhetsbidrag för 2023, på grund av osäkerheten kring hyresavtalet med Forshaga kommun som i sin tur hyr kraftstationen av Fortum.

”Region Värmland och Forshaga kommun har kommit fram till en lösning som möjliggör verksamhet för Ulleruds teateraktörer och med dagens beslut ges stöd med en uppräkning på två procent jämfört med 2022”, skriver nämnden.

Som NWT tidigare berättat har Fortum och Forshaga kommun enats om ett nytt hyresavtal. Ett nytt kontrakt är påskrivet även mellan kommunen och föreningen som driver Gamla kraftstationen.

Prisade virvelvinden Linn ska ladda om kraftstationen: ”Behöver lite medvind nu”

Artikeltaggar

BeslutDejeForshaga kommunFortumGamla KraftstationenKonstKulturKultur- och bildningsnämndenNämnderNöje/KulturPolitikRegion VärmlandSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.