Hoppa till huvudinnehållet

Intagna fick pizzaleverans – belöning för positivt beteende

Publicerad:
Karlskogaanstalten fick sent på söndagen en leverans på 40 pizzor.
Karlskogaanstalten fick sent på söndagen en leverans på 40 pizzor. Foto: Roger Gleisner

40 pizzor levererades till Karlskogaanstalten sent på söndagen. Enligt uppgift kan intagna få göra det upp till ett par gånger om året.

– Det kan vara att man har skött sig väldigt väl och jobbat på, säger Anna Wikman, kriminalvårdschef i beredskap till Expressen.

Det var en stor matleverans som levererades till Karlskogaanstalten strax före midnatt från en lokal pizzeria.

Expressen, som var först med att rapportera om händelsen, skriver att det enligt uppgift till tidningen så handlade det om att anstaltsledningen ville blidka fångar som är missnöjda på grund av överbeläggningar.

– Det har jag väldigt svårt att tro, att man skulle ha kunnat hota sig till pizzabeställningen, säger Anna Wikman, kriminalvårdschef i beredskap till Expressen.

”Betalar med egna medel”

Hon bekräftar beställningen men menar att det troligen handlar om en belöning för positivt beteende. Något som intagna får göra en eller två gånger om året.

– Det kan vara att man har skött sig väldigt väl och jobbat på i verkstäder och sysselsättning. Med stor sannolikhet är det så i det här fallet också. De intagna betalar med egna medel, som de har tjänat in på sin sysselsättning.

Artikeltaggar

BeredskapBrott & blåljusExpressenFängelseKarlskogaKarlskogaanstaltenTidningarVerkstäder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.