Hoppa till huvudinnehållet

Wermland opera firar Alla hjärtans dag: Bjuder på försmak av storslagen kärlek

Publicerad:
Ole Alexander Bang och Annlouice Lögdlund gör rollerna som Radamés och Aida i Wermland operas uppsättning av Aida.
Ole Alexander Bang och Annlouice Lögdlund gör rollerna som Radamés och Aida i Wermland operas uppsättning av Aida. Foto: Helena Karlsson

Wermland opera bjuder in till en förhandstitt på en storslagen kärlekshistoria på Alla hjärtans dag. På köpet: en afterwork.

Den 23 februari är det premiär för Wermland operas allra första uppsättning av Verdis dramatiska opera Aida.

Redan på tisdagskvällen, den 14 februari, öppnas dock möjligheten att få känna på stor, dramatisk kärlek med långtgående konsekvenser, när operan öppnar en repetition för publik.

Det som repeteras under kvällen är operans tredje akt (av fyra) och allt är på plats: från solister och dansare till stor kör och operaorkester, dirigerad av Eric Solén. Det här är akten då allt ställs på sin spets och avgörs.

Eldfängt drama

Huvudrollerna görs av Ole Aleksander Bang som den egyptiske fältherren Radamès och AnnLouice Lögdlund som den etiopiska kungadottern Aida, som tagits till fånga som slav i Egypten. Kärleksgnistan tänds mellan dem, men också faraos dotter, Amneris, vill ha Radamès.

– Redan i början av operan fattar den här triangeln eld, berättade regissören Claes Fellbom när han och ensemblen mötte pressen för ett par veckor sedan.

Den öppna repetitionen kombineras med en afterwork i Operacaféet, innan dramat släpps loss på operascenen.

Repetitionen är gratis, men plats förbokas via operans hemsida.

Wermland opera tar sig an mästerverk: ”Måste ut på knivseggen och balansera”

Artikeltaggar

AnnLouice LögdlundClaes FellbomKarlstadKulturMusikNöje/KulturOle Aleksander BangOperaTeaterWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.