Hoppa till huvudinnehållet

Tråkig rapport om Färjestads anfallsstjärna: ”Han backar ett steg”

Publicerad:
Henrik Björklund kommer inte att finnas med i Färjestads laguppställning den närmsta tiden.
Henrik Björklund kommer inte att finnas med i Färjestads laguppställning den närmsta tiden. Foto: FREDRIK KARLSSON

Henrik Björklund har inte spelat med Färjestad sedan segermatchen mot Brynäs den 22 oktober.

Man har hoppas på en comeback men den kommer att dröja.

– Han har tyvärr fått ett bakslag, säger tränaren Tomas Mitell.

Henrik Björklund skulle ha haft en stegringsvecka med juniorerna för att komma tillbaka till spel men det hela har inte gått enligt planerna.

– Det har tyvärr inte gått bra så han backar ett steg till där han varit innan.

Vågar man dra någon slutsats av det?

– Nej, inte mer än det som jag har sagt innan. Att det är synd om honom och vi hade gärna haft honom tillbaka så att han får några matcher innan det drar ihop sig på riktigt. Det är samma status som det har varit innan och tiden går... säger Mitell.

Och han fortsätter:

– Vi hoppades att det skulle gå åt rätt håll efter vårt break men det gjorde det inte. Det är ett bakslag och han kommer inte att göra så mycket nu. Om det är i tre dagar, en vecka eller i 13 dagar vet jag inte.

Räknar med Åslund

Per Åslund har inte spelat match sedan den 7 januari borta mot Timrå men nu har läget ljusnat rejält för slutspelets mest värdefulla spelare i våras.

Åslund tränade för fullt med Färjestad i början på veckan och han var även med vid söndagens ispass.

Så efter nio missade matcher i SHL kan det vara dags för spel igen när Färjestad möter Malmö hemma på tisdagskvällen.

– Vi hoppas att Åslund spelar. Jag pratade med honom en kortis och han sa att det kändes bra. Det var lite struligt med pucken men det är mitt minsta problem om han har strul med det. Kroppen kändes i alla fall bra och det var positiva besked så vi räknar med att han spelar framöver.

”Såg bättre ut”

Även Max Lindroth, som har missat de två senaste matcherna, var med på träningen.

– Det kändes okej, vi får se om tisdag, säger Lindroth.

Tomas Mitell har poängterat att han vill ha mer tyngd på backsidan och såklart Lindroth tillbaka i spel så fort som möjligt.

– Det var väntat att han skulle vara med på is nu. Det var mer av en försiktighetsåtgärd under hela breaket. Han har kört i gymmet och såg bättre ut i dag. Sen är hans skada inte läkt, som till exempel Linus Johanssons finger, han kommer få dras med den. Vi får se hur vi belastar honom och hur han spelar. Olyckligt men så är det.

Theodor Lennström och Joakim Nygård var iväg på landslagsuppdrag.

– Jag ska prata med dom under söndagskvällen. Eventuellt får dom en ledig måndag och är med först vid matchvärmningen på tisdag.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrHenrik BjörklundIshockeyPer ÅslundTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.