Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust när IBK Sala krossades av Surahammar

Publicerad:
Surahammars IBF vann mot IBK Sala
Surahammars IBF vann mot IBK Sala

IBK Sala hade riktigt stora problem med Surahammar i division 1 Region Svealand dam i innebandy, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 1-16 (0-6, 1-4, 0-6).

– Vi är ju för få och det vet vi ju och nu saknade vi ytterligare några av de som brukar vara med och lira på grund av skador. Dessutom hade två spelare skador redan innan matchstart så inga bra förutsättningar inför match. Sura lever på sin första femma som igår gjorde 12-13 mål av 16. Utan dessa spelare så är Sura ett medelmåttigt gäng ändå men de ingår ju i laget så då räcker vi inte till tyvärr, kommenterade IBK Salas tränare Stefan Ekström.

Surahammar spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom två mål av Filippa Berg, ett mål av Ida Uppling, ett mål av Thea Bragner Mokko, ett mål av Isabelle Nordin Persson och ett mål av Wilma Hedin. Det var bara början för Surahammar.

Surahammar hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 13.07 genom Isabelle Nordin Persson, och gick upp till 9-0 innan IBK Sala svarade.

Innan perioden var över hade Surahammar ryckt åt sig ledningen med 10-1.

Surahammar fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 16-1. Målen i sista perioden gjordes av Isabelle Nordin Persson, som gjorde tre mål, Thea Bragner Mokko, Wilma Hedin och Filippa Berg.

Surahammars Isabelle Nordin Persson gjorde sex mål, Wilma Hedin gjorde fyra mål, Miranda Pettersson hade tre assists, Ida Uppling gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Thea Bragner Mokko stod för två mål och ett assist och Filippa Berg gjorde tre mål.

Surahammar har två segrar och tre förluster och 34–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBK Sala har fem förluster och 7–68 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Surahammar på femte plats i tabellen, medan IBK Sala är på elfte plats.

IBK Sala tar sig an Kristinehamn i nästa match hemma lördag 18 februari 15.00.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandIBK SalaInnebandySurahammars IBF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.