Hoppa till huvudinnehållet

BIK Karlskogas form är bäst: ”Grymt imponerad av alla i sista perioden”

Publicerad:
BIK-forwarden David Lilja gjorde två mål i 6–3-segern borta mot AIK. Arkivbild.
BIK-forwarden David Lilja gjorde två mål i 6–3-segern borta mot AIK. Arkivbild. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

David Lilja tillverkade två baljor när BIK Karlskoga vände 1–3 till 6–3-vinst borta mot AIK och BIK är formstarkast i serien.

– Jag är grymt imponerad av alla i sista perioden, säger BIK-forwarden Lilja som redan har slagit nytt personligt poängrekord.

Karl Helmersson: ”Roligt att det gav så pass bra utdelning”Urstark BIK-vändning gav sjätte raka vinsten

BIK Karlskoga hade nio vinster på de tio senaste matcherna inför lördagens bortabatalj mot AIK och det gjorde BIK till hockeyallsvenskans formstarkaste lag redan inför nedsläpp på Hovet. Efter kvällens 6–3-triumf mot AIK har BIK nu sex raka segrar och senast laget inte plockade poäng alls var borta mot just AIK den 6 januari.

Efter två perioder i kvällens batalj var BIK i 1–3-underläge mot ett AIK som såg starkt ut och inte mycket talade för gästerna med andra ord. Men i tredje perioden vände alltså BIK 1–3 till 6–3-seger och David Liljas 2–3-reducering tidigt i tredje var starten på det hela.

– Återigen visade vi hur jävla starka vi är när vi väl kör. Jag är grymt imponerad av alla i sista perioden, säger BIK-forwarden Lilja som även satte 6–3 i tom målbur:

– Det var gött att vi fick ett mål direkt i tredje till 2–3 när vi jagade. Det var viktigt för oss och efter det kunde vi bara pumpa på och då ramlade det in några puckar till.

– Och jag är på rätt plats när pucken dyker upp. Det är skönt att vara i det flytet.

Går det att förklara varför ert spel skiljde sig så mycket i tredje perioden jämfört med de två första?

– Jag vet inte riktigt men så är idrotten. Kanske kom vi hit och trodde att det skulle gå lite lättare än vad det gjorde och då var vi inte där och då ser det ut som det gjorde. När vi bestämde oss så spelade vi ut AIK igen liksom.

”Jag är jättenöjd”

Liljas två nya baljor gör att han producerat 38 poäng (19 mål plus 19 assist) på 40 grundseriematcher vilket är nytt poängrekord för den 23-årige forwarden. Förra säsongen stod han för 34 pinnar (16+18) på 51 matcher.

– Jag är jättenöjd. Det var det (nytt poängrekord) jag siktade på när jag började säsongen för man vill alltid förbättra sig. Att jag skulle ha gjort fler poäng med mer än tio matcher kvar av grundserien hade jag tagit alla dagar i veckan inför säsongen.

David Lilja är formstark. Och det är alltså även hans BIK Karlskoga som är formstarkast i serien och Lilja försöker ge en förklaring till lagformen.

– Jag vet inte riktigt, men vi har haft problem med många skador i laget och så vidare. Nu är många tillbaka och vi har nästan fullt lag. Så vi har fått träna med alla spelare och alla har hittat sina kedjor. Jag tycker även att vi stänger ner motståndarna nu och gör färre misstag. Vi spelar mer som ett lag just nu vilket syns och vi får utdelning för det också, konstaterar Lilja.

Målvaktsberöm

En annan som hade stor del i senaste BIK-vinsten var målvakten Marcus Hellgren Smed.

– Han gjorde en jättebra match. Det kunde ha stått mer än 3–1 till AIK efter två perioder och det skulle verkligen inte ha varit 1–1 efter första.

– Båda våra målvakter (Marcus Hellgren Smed och Lars Volden) är svinbra.

Artikeltaggar

AIK HockeyBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagDavid LiljaHockeyallsvenskanHovetIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.