Hoppa till huvudinnehållet

Målfest för Karlskoga borta mot Åmål

Publicerad:
Åmåls IBK förlorade mot Karlskoga IB
Åmåls IBK förlorade mot Karlskoga IB

Det blev en riktig storseger för Karlskoga mot Åmål borta i division 2 Värmland herr i innebandy. Matchen slutade 3-11 (1-3, 1-2, 1-6).

– Tycker vi gör en av de bättre matcherna i år. Då vi har ett bra försvarsspel och kontrar i rätt lägen. Vi rullar runt på få personer hela matchen då många varit sjuka och även U-laget hade match samtidigt i Arvika. De två första perioderna gör vi riktigt bra, får med oss hela laget upp i anfall och hotar massa gånger. Hade inte varit orättvist om det skulle stått lika på resultattavlan efter två perioder men tyvärr får vi inte in bollen. I sista perioden ger vi allt framåt och tyvärr får vi inte ut något av det. Men känns som vi närmar oss lagen framför sakta men säkert, kommenterade Åmåls tränare Emil Gustafsson.

Karlskogas tränare Tomas Gustafsson tyckte till om matchen:

– Inte så mycket att säga om. Vi är det klart bättre laget och tar det med ro när de lyckas göra första målet. Efter det är det vi som bestämmer över hela banan. Alla formationerna gör poäng, kul att en del av de som inte fått så mycket speltid kliver in och visar att de är att räkna med. Tråkig avslutning på matchen där en av deras spelare delar ut en crosschecking i nacken på vår spelare och vår spelare reagerar med att skrika en dum sak. Det betyder avstängning en match. Jag hoppas att deras spelare får en längre avstängning. Bra jobb i sextio minuter av samtliga. Många bra saker att ta med oss framåt.

Vinsten mot Åmål innebär att Karlskoga har sex segrar i rad på bortaplan.

I första perioden var det Karlskoga som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Karlskoga tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 1-4 innan Åmål reducerade.

Därefter kontrollerade dock Karlskoga spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 2-5.

Karlskoga vann också tredje perioden 1-6 och matchen med hela 11-3.

Karlskogas Hampus Helj stod för fyra mål och ett målgivande pass, Tim Edström gjorde ett mål och två assist och Erik Helander gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Åmål har fem förluster och 19–48 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Karlskoga har två vinster, en oavgjord och två förluster och 34–28 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Åmål sist i serien, och Karlskoga är på femte plats.

Lördag 18 februari spelar Åmål borta mot Arvika 13.00 och Karlskoga mot GS 86 borta 16.30 i Forshaga Sporthall.

Artikeltaggar

Åmåls IBKDivision 2 VärmlandInnebandyKarlskoga IB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.